UE se declară dispusă să semneze un acord cu Serbia

Comisia Europeană a declarat marţi că eforturile Belgradului de a-l captura pe Ratko Maldici sunt suficiente pentru a înainta către semnarea unui acord de stabilizare şi asociere cu Serbia, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului UE se declară dispusă să semneze un acord cu Serbia

UE se declară dispusă să semneze un acord cu Serbia

"În prezent, avem o veste bună (...) pentru Serbia", a afirmat comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, într-o conferinţă de presă.

"Am discutat cu (procurorul Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie) Carla del Ponte" şi "ea a menţionat progrese", a subliniat Rehn. "Există în prezent voinţa politică necesară pentru arestarea şi transferarea persoanelor date în urmărire" la TPI, la Haga, a adăugat el.

Una dintre cele mai importante persoane date în urmărire este fostul comandant militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, inculpat pentru genocid, în 1995.

"Am decis deci, cu sprijinul Comisiei (Europene), să parafăm acordul de stabilizare şi asociere" UE-Serbia, care constituie prima etapă spre o aderare la Uniunea Europeană, a explicat Rehn.

Parafarea constituie o etapă tehnică, ce presupune faptul că ambele părţi sunt de acord cu conţinutul textului, însă nu implică automat semnarea lui.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici