UE spulberă speranţele galezilor şi scoţienilor de a se alătura programului Erasmus

  • Comisia UE a respins propunerea ca Ţara Galilor şi Scoţia să se alăture programului Erasmus.
  • Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat reporterilor că, deoarece Scoţia şi Ţara Galilor nu sunt ţări independente, ci părţi ale Marii Britanii, nu vor putea să adere la program.
2814 afișări
Imaginea articolului UE spulberă speranţele galezilor şi scoţienilor de a se alătura programului Erasmus

UE spulberă speranţele galezilor şi scoţienilor de a se alătura programului Erasmus

„Pot confirma primirea scrisoarii pe care aţi menţionat-o, iar această scrisoare este analizată acum de către servicii şi vom răspunde în timp util. Ceea ce aş putea menţiona este că, în procesul de negociere, Regatul Unit a decis, din păcate, să nu adere la programul Erasmus după ieşirea lor din Uniunea Europeană. Şi, în general, pe baza reglementărilor Erasmus, numai ţările independente se pot alătura programului”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei UE.

Luna trecută, guvernele galeze şi scoţiene au scris Comisiei o solicitare prin care cereau o discuţie cu privire la reintrarea în programul Erasmus, într-o anumită măsură, potrivit The New European.

Ministrul educaţiei galez, Kirsty Williams şi omologul său din Scoţia, Richard Lochhead al SNP, au declarat că decizia nr. 10 de a retrage programul va reduce oportunităţile pentru studenţi şi va reduce sprijinul pentru comunităţile cele mai defavorizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici