UE vrea ca cele 27 de state membre să fie pregătite în faţa unor eventuale riscuri biologice-AFP

Comisia Europeană a invitat miercuri statele membre să îşi intensifice cooperarea pentru a fi capabile să facă faţă riscurilor biologice şi în special utilizării unui eventual virus sau microorganism de către o grupare teroristă, relatează AFP.

33 afișări
Imaginea articolului UE vrea ca cele 27 de state membre să fie pregătite în faţa unor eventuale riscuri biologice-AFP

UE vrea ca cele 27 de state membre să fie pregătite în faţa unor eventuale riscuri biologice

"Riscul unui atentat bioterorist este slab din punct de vedere statistic, dar consecinţele unui asemenea act ar putea fi dezastruoase", afirmă Comisia Europeană care urmăreşte să deschidă o dezbatere cu cele 27 de state membre interesate de acest subiect.

Unele dintre aceste materiale biologice "sunt capabile să contamineze mii de persoane, să polueze solul, clădirile şi transporturile, să infecteze populaţia animală şi orice produs alimentar", subliniază Comisia.

Obiectivul pregătirii în faţa unei ameninţări biologice "nu este reproducerea cadrului actual pentru garantarea securităţii alimentelor (...) ci completarea lui pentru a ameliora securitatea, a preveni actele criminale voluntare şi accidentale, precum şi epidemiile", subliniază Bruxelles-ul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici