UE vrea un dialog politic între putere şi opoziţie în R.Moldova

Participanţii la Consiliul Afaceri Generale şi Relaţii Externe au dezbătut luni situaţia politică din Republica Moldova, pledând pentru necesitatea unui dialog între forţele politice interne şi normalizarea rapidă a relaţiilor cu România, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Consiliului UE.

22 afișări
Imaginea articolului UE vrea un dialog politic între putere şi opoziţie în R.Moldova

UE vrea un dialog politic între putere şi opoziţie în R.Moldova (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Consiliul a dezbătut situaţia politică din prezent din Republica Moldova şi eforturile Uniunii Europene în vederea stabilizării şi promovării valorilor şi principiilor democratice.

În urma dezbaterii, preşedinţia cehă a UE a conchis că este nevoie de dialog politic între partidul aflat la putere şi opoziţie, cu scopul de a ajunge la o soluţie viabilă pentru criza politică din Republica Moldova.

Totodată, investigarea independentă şi transparentă a încălcării drepturilor omului şi a evenimentelor de la 7 aprilie a avut un rol important, exprimând în totalitate susţinere în privinţa demersurilor Consiliului Europei în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici