Uganda: autorităţile anunţă sfârşitul epidemiei de Ebola care a ucis zeci de persoane

  • Autorităţile din Uganda au anunţat, în mod oficial, sfârşitul epidemiei de Ebola, după 42 de zile consecutive fără cazuri noi.
  • Anul trecut, epidemia a ucis zeci de persoane.
123 afișări
Imaginea articolului Uganda: autorităţile anunţă sfârşitul epidemiei de Ebola care a ucis zeci de persoane

Declaraţia a fost făcută în timpul unei ceremonii care a avut loc miercuri în districtul Mubende, epicentrul epidemiei.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o epidemie de Ebola se încheie dacă nu există cazuri noi după 42 de zile, ceea ce reprezintă dublul perioadei de incubaţie.

„Astăzi, 11 ianuarie 2023, se împlinesc 113 zile de la începutul epidemiei de Ebola în Uganda. Îndemn populaţia să rămână vigilentă, să pună în aplicare procedurile standard de operare şi să raporteze orice persoană din comunitate care prezintă simptome asemănătoare Ebola", a declarat ministrul sănătăţii, Jane Ruth Aceng Ocero, potrivit CNN.

Epidemia a ucis 55 de persoane, a precizat Aceng Ocero. În total, au existat 143 de cazuri confirmate şi 22 de cazuri probabile, a adăugat ea. Pentru a combate epidemia, oficialii au lansat o acţiune agresivă de depistare a contactelor. Cazurile au fost confirmate în nouă districte din întreaga ţara, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Virusul Ebola se poate transmite de la o persoană la alta prin contact direct cu sângele sau alte fluide corporale, cum ar fi saliva, transpiraţia, sperma sau fecalele, sau prin obiecte contaminate, cum ar fi lenjeria de pat sau acele. Simptomele Ebola includ febră, dureri şi oboseală, care apoi pot evolua spre diaree, vărsături şi sângerări inexplicabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici