Ultimele momente din viaţa lui Qassem Soleimani, povestite de Donald Trump: ”Domnule, mai au de trăit un minut şi 30 de secunde. Şi apoi, o explozie”

Generalul iranian Qassem Soleimani, liderul Forţei Quds, a fost ucis pe 3 ianuarie într-un atac cu drone ordonat de administraţia Trump.

6849 afișări
Imaginea articolului Ultimele momente din viaţa lui Qassem Soleimani, povestite de Donald Trump: ”Domnule, mai au de trăit un minut şi 30 de secunde. Şi apoi, o explozie”

Donald Trump, preşedintele american, a povestit la o strângere de fonduri cum au decurs atacul şi ce comunicări primea din partea comandamentului care conducea operaţiunea.

Trump a relatat, în stilul său caracteristic, ultimele clipe din viaţa generalului Soleimani. Înregistrarea audio a fost obţinută de jurnaliştii de la CNN.

„Mi-au spus: "Domnule" - ştiţi şi voi, datorită celor înregistrate de camerele video aflate la kilometri înălţime - " domnule, ei sunt împreună (Soleimani şi liderul unei miliţii irakiane, n.red.) Domnule, mai au două minute şi 11 secunde". Nicio emoţie. "Mai au de trăit două minute şi 11 secunde. Sunt într-o maşină blindată aflată în mers... Domnule, mai au de trăit aproximativ un minut. 30 de secunde. 10, 9, 8..." Şi apoi, dintr-o dată, o explozie. "Au murit, domnule. Am încheiat." Am întrebat unde e individul, a fost ultima oară când am auzit ceva de el”, a afirmat Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici