Umar Narai, un lider terorist, a fost ucis de o dronă americană în Afganistan

Coordonatorul atacurilor din 2014 asupra unei şcoli din Pakistan, în care au murit peste 150 de persoane, majoritatea copii, a fost ucis în Afganistan, într-un atac al unei drone americane, informează site-ul agenţiei Reuters.

4521 afișări
Imaginea articolului Umar Narai, un lider terorist, a fost ucis de o dronă americană în Afganistan

Umar Narai, un lider terorist, a fost ucis de o dronă americană în Afganistan

Generalul Asim Bajwa, directorul general al departamentului de media al Armatei pakistaneze, a anunţat într-un mesaj pe reţeaua de socializare Twitter asasinarea lui Umar Narai, cunoscut şi sub numele de Khalifa Umar Mansoor sau Khalid Khurasani.

Armata americană a confirmat efectuarea unor atacuri aeriene antiteroriste în provincia estică afgană Nagarhar, fără a conferi însă alte detalii.

Mişcarea talibanilor pakistanezi nu a făcut nici un comentariu oficial. Unul dintre membrii grupării a declarat că gruparea a decis să nu facă nici un fel de declaraţie până când nu va fi ales un nou succesor.

Atacul cu drone, împotriva unui lider insurgent a fost al doilea de acest fel, în mai puţin de două luni. În mai, Mullah Mohammad Akhtar Mansour, liderul Mişcării Talibane Afgane, a fost ucis, de asemenea, de o dronă.

Mişcarea Talibană Afgană poartă un război împotriva statului Pakistan. Umar Mansoor a revendicat atacul ce a avut loc în anul 2014 la Şcoala Publică a Armatei din Peshawar, din nordul Pakistanului, în care au murit cel puţin 132 de copii, precum şi atacul de la Universitatea Bacha Khan din Charsadda, din 20 ianuarie, anul curent, în care au murit 22 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici