Un actor va deveni noul „Ministru al Culturii". Decizia preşedintelui ţării cu peste un milion de cazuri de COVID-19

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a numit pentru funcţia de secretat de stat la Cultură, un actor din telenovele, după ce acum o lună Regina Duarte, o altă celebritate din industria filmelor şi-a dat demisia, precizează OGlobo.

940 afișări
Imaginea articolului Un actor va deveni noul „Ministru al Culturii". Decizia preşedintelui ţării cu peste un milion de cazuri de COVID-19

Un actor va deveni noul „Ministru al Culturii". Decizia preşedintelui ţării cu peste un milion de cazuri de COVID-19

Potrivit OGlobo, preşedintele Braziliei l-a numit pe Mario Frias va ocupa postul de secretar de stat la Cultură. Actorul, în vârstă de 48 de ani, a devenit celebru pentru rolul din telenovela pentru adolescenţi Malhacao din anii 80. A devenit a cincea persoană care ocupă acest post în ultimele 18 luni, de când Jair Bolsonaro a preluat preşedenţia. 
 
Precendul post a fost ocupat de actriţa Regina Duarte, care e demisionat luna trecută după mai multe tensiuni cu Bolsonaro. Aceasta era numită iniţial pentru a reconcilia guvernul cu mediul artistic. 
 
De când este preşedintele Braziliei, Bolsonaro a retrogradat ministerele Culturii şi Sporturilor la rang de secretariat.
 

Brazilia, peste 1 milion de cazuri 

 
Brazilia a raportat peste un milion de cazuri confirmate cu noul coronavirus şi a înregistrat 48.954 de decese până în prezent. Pandemia face ravagii în ţara sudamericană pe măsură ce restricţiile din marile oraşe sunt ridicate iar afacerile neesenţiale se redeschid. 
 
Mulţi experţi consideră că din cauza numărului de cazuri în creştere ar putea depăşi Statele Unite, iar în curând Brazilia va deveni cea mai afectată ţară din lume.
 
Poziţia adoptată de preşedintele brazilian împreună cu măsurile inexistente de prevenţie au adus ţara în pragul dezastrului.reşedintele brazilian împreună cu măsurile inexistente de prevenţie au adus ţara în pragul dezastrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici