Un adept al teoriilor conspiraţiei are de achitat o amendă de un miliard primită pentru afirmaţii false

Teoreticianul de dreapta Alex Jones, adept al teoriilor conspiraţiei, trebuie să plătească 965 de milioane de dolari despăgubiri familiilor victimelor atacului în masă de la Sandy Hook din 2012, pentru că a pretins în mod fals că acestea au înscenat tragedia, a decis un juriu din Connecticut.

565 afișări
Imaginea articolului Un adept al teoriilor conspiraţiei are de achitat o amendă de un miliard primită pentru afirmaţii false

Alex Jones

Verdictul, care a fost pronunţat după trei săptămâni de mărturii într-o instanţă de stat din Waterbury, Connecticut, a depăşit cu mult suma de 49 de milioane de dolari pe care Jones a fost obligat să o plătească în august de un juriu din Texas într-un caz similar intentat de alţi doi părinţi din Sandy Hook, notează Reuters.

Verdictul din Connecticut se aplică atât lui Jones, cât şi companiei sale, Free Speech Systems LLC, proprietara site-ului Infowars al lui Jones. FSS a intrat în faliment în luna iulie.

Printre reclamanţii din cazul din Connecticut se numără mai mult de o duzină de rude ale celor 20 de copii şi şase membri ai personalului care au fost împuşcaţi la Şcoala Elementară Sandy Hook în decembrie 2012. Jones a susţinut ani de zile că masacrul a fost înscenat ca parte a unui complot guvernamental pentru a le lua americanilor armele.

În timpul unei transmisiuni în direct în timp ce era citit verdictul, Jones a promis că va face apel şi a declarat că falimentul în curs al companiei sale va proteja Infowars între timp.

"Ne luptăm cu Goliat", a spus el.

Avocatul lui Jones nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Finanţele Infowars nu sunt publice, dar, potrivit mărturiilor din proces, site-ul a adus venituri de 165 de milioane de dolari între 2016 şi 2018. Un economist din cadrul procesului din Texas a estimat că averea lui Jones este între 135 şi 270 de milioane de dolari.

Falimentul FSS va limita suma totală de bani disponibilă pentru familiile din Sandy Hook, dar acestea ar putea solicita alte bunuri de la Jones dacă un judecător va decide că firma sa le-a adus prejudicii în mod deliberat, potrivit lui Brian Kabateck, un avocat al reclamanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
proces,
decizie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici