Un alpinist rus a murit în tabăra de pe Muntele Everest, anunţă un oficial nepalez

Alpinistul rus Pavel Kostrikin a murit în tabăra numărul 1 de pe Muntele Everest, acesta fiind primul deces raportat al unui străin pe cel mai înalt vârf din lume în actualul sezon de alpinism care a început în martie, a declarat duminică un oficial nepalez, conform Reuters.

774 afișări
Imaginea articolului Un alpinist rus a murit în tabăra de pe Muntele Everest, anunţă un oficial nepalez

Un alpinist rus a murit în tabăra de pe Muntele Everest, anunţă un oficial nepalez

Kostrikin, în vârstă de 55 de ani, a murit în tabăra situată la o altitudine de aproximativ 5.360 de metri, sâmbătă, a declarat Bhishma Kumar Bhattarai, un oficial al Departamentului de Turism din Nepal.

"Alpinistul rus s-a îmbolnăvit în tabăra II şi a murit după ce a fost adus în tabăra I", a declarat Bhattarai pentru Reuters, fără a da alte detalii.

Tabăra II de pe traseul normal pe creasta de sud-est a Everestului se află la o înălţime de aproximativ 6.400 de metri.

Oficialii au declarat că trupul lui Kostrikin va fi adus la Kathmandu atunci când actualele condiţii meteo se vor îmbunătăţi.

Muntele Everest a fost escaladat de 10.657 de ori din 1953, atât de pe partea nepaleză, cât şi de pe cea tibetană, iar 311 persoane au murit până acum, potrivit The Himalayan Database.

Un alt alpinist, indian, a murit în timpul unei ascensiuni pe vârful muntelui Kanchenjunga din Nepal, al treilea cel mai înalt munte din lume, a declarat sâmbătă un oficial. Luna trecută, un alpinist grec şi un ghid şerpaş nepalez au murit pe alte vârfuri.

Alpinismul este principala activitate turistică din Nepal şi o sursă cheie de venit, precum şi de locuri de muncă. Ţara are opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume.

Peste 900 de alpinişti străini au primit permise pentru a urca pe 26 de vârfuri himalayene din Nepal, inclusiv 316 permise pentru Muntele Everest, în actualul sezon care se încheie în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici