Un american care susţine că a ajutat la eliminarea lui Osama ben Laden vrea o parte din recompensă. "Le-am servit această oportunitate pe un platou"

Un american care a devenit cunoscut după încercările sale de a-l captura singur pe Osama ben Laden susţine că l-a servit pe liderul al-Qaida "pe un platou" autorităţilor americane şi acum va cere o parte din recompensa de 27 de milioane de dolari pusă pe capul său, relatează ABC News.

784 afișări
Imaginea articolului Un american care susţine că a ajutat la eliminarea lui Osama ben Laden vrea o parte din recompensă. "Le-am servit această oportunitate pe un platou"

Un american care susţine că a ajutat la eliminarea lui Osama ben Laden vrea o parte din recompensă. "Le-am servit această oportunitate pe un platou" (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Am avut o contribuţie majoră în acest lucru minunat, l-am scos din munţi până jos, în vale (...). Trebuia să-l scoată cineva de acolo. Aici am intervenit eu", a declarat Gary Faulkner din Greeley, Colorado. "Sunt mândru de băieţii noştri, sunt foarte mândru de guvernul nostru (...). Eu le-am servit această oportunitate pe un platou", a adăugat el.

Faulkner a devenit cunoscut pe plan internaţional în iunie 2010, când a fost arestat de autorităţile pakistaneze în timp ce încerca să intre în Afganistan, în cea de-a 11-a încercare a sa de a-l captura pe cel mai căutat terorist. El avea un pistol, o sabie de samurai, echipament de vedere nocturnă şi o hartă.

Deşi Faulkner nu a fost menţionat în relatările administraţiei americane privind modul în care a fost găsit ben Laden, el a afirmat că publicitatea din jurul arestării sale în iunie l-a determinat pe liderul al-Qaida să părăsească munţii şi peşterile din Afganistan şi să se mute în complexul rezidenţial din Abbottabad, Pakistan.

Faulkner a mai spus că încercările sale de a-l prinde pe ben Laden nu au fost pentru bani, dar acum că s-a terminat merită o recompensă. "Voiam să-l aduc în faţa justiţiei. Nu sunt lacom, dar am vândut tot ce aveam", a precizat el.

Departamentul de Stat american a refuzat să comenteze dacă vreo persoană a cerut sau a fost nominalizată să primească o parte sau întreaga recompensă. Faulkner a declarat că intenţionează să depună cerere pentru bani, însă Biroul responsabil cu recompensele nu acceptă cereri, beneficiarii fiind nominalizaţi de administraţie.

Departamentul de Stat a oferit 25 de milioane de dolari pentru informaţii care conduc la capturarea lui ben Laden, iar alte două milioane de dolari au fost oferite de Asociaţia Piloţilor şi Asociaţia Transportatorilor Aerieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici