Un an de la primul deces raportat în China din cauza noului coronavirus

  • La 11 ianuarie 2020, China anunţa decesul primei persoane provocat de noul coronavirus.
  • La acea dată erau 41 de cazuri confirmate în această ţară.
  • Peste 1,9 milioane de oameni şi-au pierdut viaţa pe tot globul ca urmare a pandemiei de Covid-19.
701 afișări
Imaginea articolului Un an de la primul deces raportat în China din cauza noului coronavirus

Un an de la primul deces raportat în China din cauza noului coronavirus/ Pasageri în gara Wuhan din Wuhan, provincia centrală a Chinei Hubei, la data de 25 noiembrie 2020/ Profimedia

La 11 ianuarie 2020, China anunţa decesul primei persoane provocat de noul coronavirus. la acea dată fiind 41 de cazuri confirmate în această ţară. Decesul pacientului de 61 de ani survenise la 9 ianuarie 2020, notează Le Figaro.
 
Peste 1,9 milioane de oameni şi-au pierdut viaţa pe tot globul ca urmare a pandemiei de Covid-19. În Wuhan, ca şi în alte părţi ale Chinei, pandemia a explodat în primăvară, iar numărul morţilor în această ţară a rămas oficial la 4.634 de la mijlocul lunii mai.
 
În oraşul din centrul ţării, primul care a fost pus în carantină începând cu 23 ianuarie 2020, locuitorii şi-au desfăşurat activitatea în mod normal luni dimineaţă, în timp ce mass-media nu a amintit de acest caz.
 
China a fost criticată pentru răspunsul său iniţial în faţa focarului de coronavirus. Medicii din Wuhan care menţionaseră existenţa virusului au fost acuzaţi de poliţie că au răspândit zvonuri. Numele primei victime nu a fost niciodată făcut public. Se ştie doar că este un bărbat de 61 de ani care obişnuia să meargă la piaţa Huanan pentru a-şi face cumpărăturile. Această piaţă, considerată primul focar major al epidemiei, a fost închisă la 1 ianuarie 2020. Animale sălbatice vii erau vândute acolo, fiind considerate ca posibile surse de transmitere a virusului către oameni.
 
Guvernul chinez nu a permis experţilor independenţi să investigheze la faţa locului şi o misiune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care trebuia să intre în China săptămâna trecută a trebuit să-şi amâne vizita. Mai la nord, ţara se confruntă cu noi cazuri în Hebei, provincia care înconjoară Beijingul. O sută de contaminări au fost anunţate acolo luni, cea mai mare cifră la nivel naţional din iulie. 
 
Data de 11 ianuarie a devenit şi data de referinţă în graficele publicate de OMS.
 
La 31 decembrie 2019, China alertase OMS cu privire la existenţa unui focar de pneumonie în Wuhan, provincia Hubei.
 
La un an de la primul deces, China are din nou semnale de înmulţire a cazurilor, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor nu este mare. China a impus carantină totală în mai multe zone: O persoană din familie are voie să părăsească casa o dată la trei zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici