Un angajat al aeroportului din Noua Zeelandă, testat pozitiv după prima zi de reluare a zborurilor cu Australia. Bărbatul era vaccinat cu ambele doze

  • Un angajat al aeroportului din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv pentru COVID-19, la doar o zi după ce ţara a reluat călătoriile fără carantină cu Australia.
  • Bărbatul este angajat pe aeroportul din Auckland, cel mai mare şi mai aglomerat aeroport din Noua Zeelandă.
  • Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat că muncitorul a fost complet vaccinat la începutul lansării şi a fost testat poztiv în urma unui control de rutină.
1011 afișări
Imaginea articolului Un angajat al aeroportului din Noua Zeelandă, testat pozitiv după prima zi de reluare a zborurilor cu Australia. Bărbatul era vaccinat cu ambele doze

Un angajat al aeroportului din Noua Zeelandă, testat pozitiv după prima zi de reluare a zborurilor cu Australia. Bărbatul era vaccinat cu ambele doze

Muncitorul a curăţat avioanele care veneau din „zona roşie” sau din ţări cu risc ridicat şi „toate semnele indică” faptul că acest caz nu are legătură cu turiştii australieni, potrivit The Guardian.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a indicat că este foarte puţin probabil ca acest caz să afecteze reluarea călătoriilor între Australia şi Noua Zeelandă.

Hunt a declarat reporterilor că autorităţile australiene au „încredere deplină în sistemul Noii Zeelande”, care se confruntă cu un „focar inevitabil” cu „sisteme de izolare foarte dezvoltate”.

Aeroporturile din Noua Zeelandă sunt separate în zone roşii şi verzi. Zonele roşii se ocupă de toate zborurile internaţionale, unde pasagerii sunt direcţionaţi spre izolare gestionată şi carantină. Zonele verzi sunt folosite de pasagerii din ţară, precum şi de cei care vizitează Noua Zeelandă în regim de călătorie fără carantină din Australia, Niue şi Insulele Cook.

Ministerul Sănătăţii a declarat marţi într-un comunicat de presă că „protocolul obişnuit de izolare a cazului, intervievarea acestuia şi urmărirea contactelor şi a mişcărilor lor este în curs de desfăşurare” şi mai multe informaţii vor fi furnizate în cursul zilei.

Oficialii din Noua Zeelandă au avertizat anterior că toţi călătorii ar trebui să fie precauţi, deoarece un alt focar din oricare dintre ţări ar putea însemna că frontiera se va închide. „Este posibil să avem scenarii în care călătoriile se vor face într-un singur sens", a spus Ardern la începutul acestei luni. 

Ardern a declarat în această dimineaţă că 1.800 de australieni au călătorit luni în Noua Zeelandă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici