Un avion a ieşit de pe pistă, după ce a lovit o vacă

Un avion indonezian cu 110 pasageri la bord a ieşit de pe pistă după ce a lovit o vacă, la aterizarea pe aeroportul Gorontalo, pe insula indoneziană Sulawesi, au anunţat miercuri oficiali, citaţi de AFP.

261 afișări
Imaginea articolului Un avion a ieşit de pe pistă, după ce a lovit o vacă

Un avion a ieşit de pe pistă, după ce a lovit o vacă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul de tip Boeing 737-900 aparţinând companiei Lion Air, şi-a încheiat cursa pe câmp, după ce a lovit o vacă, marţi seara. Niciun pasager nu a suferit răni grave.

În schimb, vaca a murit strivită de una dintre roţile trenului de aterizare, a declarat pentru AFP şeful aeroportului Agus Pramuka.

Pilotul Iwan Permadi a declarat pentru agenţia de presă indoneziană Antara că a simţit, în urma producerii şocului, un miros de "carne arsă".

El a spus că în momentul în care efectua coborârea a crezut că a văzut câini pe pistă. "Dar, în realitate, erau trei vaci care rătăceau în mijlocul pistei", a spus el.

După producerea şocului, avionul, care venea de la Jakarta, capitala Indoneziei, a deviat şi a rămas imobilizat pe câmp, la marginea pistei. Toţi pasagerii au debarcat în siguranţă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor Bambang Ervan.

Aeroportul a fost închis după accident.

Indonezia, un arhipelag care depinde mult de transportul aerian pentru a fi asigurate legăturile între cele aproximativ 17.000 de insule ale sale, deţine unul dintre cele mai proaste bilanţuri în materie de securitate aeriană.

În aprilie, un avion aparţinând companiei Lion Air, cu 108 persoane la bord, a căzut în mare după ce a depăşit pista, pe Insula Bali. Zeci de persoane au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici