Un avion al ONU s-a prăbuşit pe aeroportul din Kinshasa. Cel puţin 16 persoane au murit

Un avion al Misiunii ONU în Republica Democratică Congo (MONUSCO) s-a prăbuşit luni după-amiază în cursul aterizării pe aeroportul din Kinshasa, cel puţin 16 persoane fiind ucise.

39 afișări
Imaginea articolului Un avion al ONU s-a prăbuşit pe aeroportul din Kinshasa. Cel puţin 16 persoane au murit

Un avion al ONU s-a prăbuşit pe aeroportul din Kinshasa. Cel puţin 16 persoane au murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul s-a produs la scurt timp după ora locală 14.00 (16.00, ora României), când pilotul a încercat să aterizeze, în condiţiile în care în capitala R.D. Congo ploua torenţial.

Cel puţin şase cadavre au fost retrase din epava avionului prăbuşit, a declarat anterior un jurnalist de la AFP.

Potrivit jurnalistului AFP, avionul s-a rupt în bucăţi pe pista de aterizare.

Nici o sursă din cadrul MONUSCO nu a putut fi contactată imediat pentru a furniza detalii despre această prăbuşire, într-o ţară în care accidentele aviatice sunt frecvente.

Cauzele prăbuşirii avionului nu sunt cunoscute pentru moment.

De asemenea, nu erau disponibile informaţii nici despre tipul avionului, care venea din oraşul Kisangani, capitala provinciei Orientale (nord-est), nici despre numărul pasagerilor de la bord.

ONU dispune în R.D. Congo de una dintre cele mai importante misiuni de pace ale sale din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici