Un avion de linie s-a prăbuşit în nordul Iranului - VIDEO şi GALERIE FOTO

Un avion de linie al companiei Caspian Airlines, cu 168 de persoane la bord, s-a prăbuşit în nordul Iranului la ora 11.49 (10.19 ora României), potrivit aviaţiei civile şi presei iraniene, relatează AFP.

157 afișări
Imaginea articolului Un avion de linie s-a prăbuşit în nordul Iranului - VIDEO şi GALERIE FOTO

Un avion de linie s-a prăbuşit în nordul Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

 

Un număr de "153 de persoane şi 15 membri ai echipajului de aflau la bord. Avionul a decolat la ora locală 11.33 (10.03 ora României), de pe aeroportul Imamul Khomeiny din Teheran şi s-a prăbuşit după 16 minute", a declarat Reza Jafarzadeh, purtătorul de cuvânt al Aviaţiei civile, fără a preciza cauzele accidentului.

Televiziunea de stat în limba engleză Press TV a difuzat imagini cu avionul, care s-a prăbuşit pe un câmp. Acestea înfăţişează aeronava făcută bucăţi.

Un crater enorm, având câţiva metri adâncime şi circa zece metri lungime, putea fi văzut la locul accidentului, în timp ce echipele de salvare începuseră să strângă cadavrele.

Potrivit agenţiei oficiale IRNA, avionul a decolat de pe aeroportul internaţional Imamul Khomeiny din Teheran şi s-a prăbuşit după 16 minute, în apropiere de satul Janat-Abad, în provincia Qazvin.

Avionul aparţine Caspian Airlines şi efectua o cursă Teheran-Erevan.


"Aeronava a fost distrusă în totalitate şi s-a rupt în bucăţi", a declarat colonelul Massud Jafari-Nassab, şeful poliţiei provinciei Qazvin.

"Toate persoanele de la bordul avionului probabil au murit", a afirmat el, adăugând că este vorba despre un aparat de tip Tupolev.

"Corpurile celor aflaţi la bord au ars în totalitate sau au fost distruse", a afirmat el.

"Din nefericire, din cauza exploziei puternice şi a gradului ridicat al arsurilor suferite de victime, nu putem face nimic. Nu putem decât să ridicăm cadavrele", a declarat un alt oficial pentru agenţia Mehr.

În ultimii zece ani, Iranul a cunoscut mai multe catastrofe aeriene.

Flota sa aeriană civilă şi militară se află într-o stare critică din cauza vechimii şi a lipsei de reparaţii ca urmare a sancţiunilor impuse de Statele Unite în anii '80, după revoluţia islamică şi luarea de ostatici în ambasada americană de la Teheran.

La sfârşitul lui 2006, un avion militar iranian s-a prăbuşit la decolare la Teheran, provocând moartea celor 39 de persoane aflate la bord, dintre care 30 de membri ai Gardienilor Revoluţiei.

În decembrie 2005, un aparat de tipul Lockheed C-130 a căzut într-o zonă locuită chiar după decolarea de pe aeroportul Mehrabad din Teheran, provocând moartea a 108 de persoane.

Avionul s-a prăbuşit de la o altitudine de 8.000 de metri

Avionul companiei Caspian Airlines care asigura legătura între Teheran şi Erevan, având la bord 168 de persoane, s-a prăbuşit la 16 minute după decolare, de la o altitudine de 8.000 de metri, potrivit Direcţiei Aviaţiei Civile armene, citată de RIA Novosti în pagina electronică.

Potrivit postului iranian în limba engleză Press TV, care citează agenţia FARS, aparatul de tip Tu-154 de fabricaţie sovietică încercase să efectueze o aterizare de urgenţă, după care s-a prăbuşit la 200 de kilometri de Teheran, în provincia Qazvin.

Un reprezentant al administraţiei provinciale, Sirous Saberi, a declarat că echipajul a constatat defecţiuni tehnice, după care a încercat să realizeze o aterizare de urgenţă.

"Din păcare avionul a luat foc în zbor, înainte de a se prăbuşi (...). Fragmente ale aparatului sunt vizibile pe sol", a explicat Sirous Saberi, citat de FARS.

Potrivit paginii electronice a agenţiei FARS, la bordul avionului se afla lotul de juniori al echipei de judo a Iranului, constituită din opt sportivi şi doi antrenori, care se îndreptau către Erevan pentru un antrenament în vederea participării la campionatele mondiale din Ungaria, la 6 august.

Avionul decolase din Teheran cu destinaţia Erevan şi s-a prăbuşit la 16 minute de la decolarea de pe aeroportul Internaţional Imamul Khomeini. Potrivit unor informaţii, cele 168 de persoane de la bordul apartului ar fi fost arse complet.

Toate cele 168 de persoane de la bordul avionului au murit

Toţi cei 168 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul avionului companiei Caspian Airlines care s-a prăbuşit în nordul Iranului au murit, a declarat, miercuri, un oficial responsabil cu situaţiile catastrofale, potrivit site-ului televiziunii de stat, citat de AFP.

"Toate persoanele de la bordul avionului (...) care s-a prăbuşit în regiunea Qazvin au murit", a declarat Mohammad Reza Montazer Khorassan.

"Avionul avea 153 de pasageri şi 15 membri ai echipajului" la bordul său, a adăugat Khorassan, directorul centrului de administrare a situaţiilor catastrofale, din cadrul Ministerului iranian al Sănătăţii.

Prăbuşirea avionului Tu-154 a fost cauzată de un incendiu la unul dintre reactoare

Accidentul avionului Tu-154 a fost provocat de un incendiu la unul dintre reactoare, potrivit televiziunii publice armene, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Avionul companiei Caspian Airlines (...) s-a prăbuşit în jurul orei locale 12 în apropierea oraşului Qazvin. Aparatul a fost complet distrus. Potrivit ultimelor date, accidentul a fost provocat de un incendiu la unul dintre reactoare", a anunţat televiziunea, fără a-şi preciza sursele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici