Un avion de pasageri american a aterizat de urgenţă din cauza unui evreu ultraortodox

Un evreu ultraortodox care se ruga cu voce tare şi avea un obiect religios specific ebraic a condus la declanşarea alertei de securitate, joi, la bordul avionului de pasageri american care a aterizat de urgenţă la Philadelphia.

214 afișări
Imaginea articolului Un avion de pasageri american a aterizat de urgenţă din cauza unui evreu ultraortodox

Evreu ultraortodox purtând filactere (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Avionul, care se deplasa pe ruta New York - Louisville, a fost deviat "din motive de securitate" şi a aterizat pe aeroportul din Philadelphia în jurul orei 8.50 (15.50, ora României), iar un pasager cu "comportament perturbator" a fost reţinut pentru scurt timp şi interogat, a confirmat un purtător de cuvânt al FBI.

Avionul companiei Chautauqua Airlines a fost percheziţionat, dar nu a fost găsit nimic suspect, a precizat un purtător de cuvânt al US Airways, Morgan Dunnant.

"La ora locală 8.30 (15.30 ora României), Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a fost anunţată în legătură cu prezenţa unui pasager perturbator la bordul zborului 3.079 al Chautauqua Airlines, care efectua legătura între aeroportul La Guardia (New York) şi Louisville", a declarat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al TSA, Greg Soule.

O sursă din serviciile de securitate aeroportuare a declarat că bărbatul "se ruga cu voce tare şi purta asupra sa un obiect religios". "Îmi imaginez că purtarea sa şi obiectul pe care îl utiliza au părut suspecte şi au cauzat decizia echipajului de a ateriza de urgenţă la Philadelphia", a adăugat sursa.

Este vorba despre o filacteră, obiect conţinând versete din Biblie pe care evreii ultraortodocşi îl folosesc în timpul rugăciunii de dimineaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici