Un avocat apropiat de Sarkozy susţine că a văzut cum Chirac şi de Villepin au primit bani ilegal

Avocatul francez Robert Bourgi, consilier al preşedintelui Nicolas Sarkozy, afirmă că a fost prezent de câteva ori când li s-au oferit sume de bani lui Jacques Chirac şi Dominique de Villepin.

104 afișări
Imaginea articolului Un avocat apropiat de Sarkozy susţine că a văzut cum Chirac şi de Villepin au primit bani ilegal

Jacques Chirac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate sunt afirmaţii absurde şi paravane de fum", a reacţionat de Villepin în Journal Du Dimanche (JDD).

Într-un interviu acordat acestei publicaţii, Robert Bourgi a declarat că a asistat de mai multe ori la situaţii în care i s-au oferit bani lui Jacques Chirac personal, la Primăria din Paris", a spus el. "Nu au fost niciodată mai puţin de cinci milioane de franci. Se putea ajunge şi la 15 milioane", a spus el.

"Îmi amintesc când i s-au oferit prima dată bani lui Villepin. Banii proveneau de la mareşalul Mobutu, preşedintele Zairului. Era în 1995", adaugă el.

"Prin intermediul meu, în biroul său, cinci şefi de state africane - Abdoulaye Wade (Senegal), Blaise Compaoré (Burkina Faso), Laurent Gbagbo (Coasta de Fildeş), Denis Sassou Nguesso (Congo-Brazzaville) şi Omar Bongo (Gabon) - au adus zece milioane de dolari pentru campania din 2002", susţine avocatul.

Fostul premier francez Dominique de Villepin a declarat că este vorba de declaraţii "nedemne" şi "mincinoase".

"Observ o intenţie de a păta preşedinţia lui Jacques Chirac", a subliniat de Villepin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici