Un bărbat dat dispărut de trei luni după ce a plecat în drumeţie pe munte a fost găsit mort. Câinele care-l însoţea era în viaţă şi încă îl păzea

Cadavrul unui excursionist în vârstă de 71 de ani, dispărut din august, a fost găsit în munţii din sudul statului Colorado, iar câinele său loial, care a supravieţuit în sălbăticie, era încă lângă el, a anunţat un grup de salvare.

1701 afișări
Imaginea articolului Un bărbat dat dispărut de trei luni după ce a plecat în drumeţie pe munte a fost găsit mort. Câinele care-l însoţea era în viaţă şi încă îl păzea

Sursa foto: X/Twitter

Rich Moore a plecat împreună cu Jack Russell Terrier-ul său, Finney, pe 19 august, cu intenţia de a ajunge pe vârful Blackhead Peak - un vârf de 12.500 de metri altitudine în Munţii San Juan din Colorado - şi nu s-a mai întors, potrivit unei postări pe Facebook a organizaţiei Taos Search and Rescue.
 
Moore, care era din apropiere de Pagosa Springs, a fost dat dispărut timp de aproximativ zece săptămâni până când un vânător a dat peste rămăşiţele sale pe 30 octombrie, la aproximativ trei kilometri şi jumătate la est de vârful muntelui, iar Finney era încă acolo alături de el, potrivit grupului de salvare voluntar.
 
Finney pierduse aproximativ jumătate din greutatea corporală atunci când a fost descoperit, dar părea să fie într-o formă relativ bună, potrivit Delindei Vanne-Brightyn, membră a grupului Taos, care a răspuns la căutarea iniţială a lui Moore.
 
Vanne-Brightyn s-a alăturat căutării lui Moore împreună cu ciobănescul ei K9 certificat, AkioYodasan. Echipele de căutare şi salvare l-au căutat pe Moore de mai multe ori, începând de la vârful muntelui şi mergând spre vest, spre parcarea unde acesta îşi lăsase maşina, a spus ea.
 
Unele părţi ale muntelui sunt atât de abrupte încât echipajele au trebuit să fie transportate cu un elicopter, şi-a amintit ea. Ea a precizat că drumeţia pe vârf este o experienţă "extrem de periculoasă".
 
Vremea era luminoasă şi însorită în ziua în care Moore a dispărut, a spus Vanne-Brightyn, menţionând că un excursionist pasionat ar fi trebuit să poată vedea de pe vârf unde era parcată maşina sa.
 
Vanne-Brightyn crede că Finney a supravieţuit probabil cu apă din râurile subterane din apropiere şi prin capturarea de animale mici, cum ar fi şoareci de câmp sau veveriţe.
 
Câinele a fost luat în custodie de către divizia de control al animalelor din cadrul biroului şerifului înainte de a fi returnat celorlalţi stăpâni ai săi, a declarat un purtător de cuvânt al diviziei pentru CNN.
 
Comportamentologul şi dresorul de câini certificat Russell Hartstein spune că "nu este ceva nemaiauzit" ca un câine să dezvolte o loialitate atât de intensă faţă de stăpânul său.
 
"Devin loiali până la moarte de multe ori", a declarat luni Hartstein.
 
Terrierii Jack Russell, în special, sunt crescuţi pentru a supravieţui vânând rozătoare sau alte animale mici, a precizat el.
 
Nu este prima dată când un excursionist dispărut este găsit mort cu tovarăşul său blănos încă lângă el.
 
În luna mai a anului trecut, Donald Hayes, în vârstă de 74 de ani, a dispărut în timp ce făcea o drumeţie pe un munte în apropiere de Prescott, Arizona, împreună cu câinele său, Ranger, au precizat autorităţile locale într-un comunicat 2022.
 
Când rămăşiţele lui Hayes au fost găsite aproape o săptămână mai târziu printre terenurile accidentate, Ranger era în viaţă şi se presupune că a rămas cu stăpânul său în tot acest timp, au declarat autorităţile. Câinele a fost dus la un spital local pentru animale pentru tratament, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici