Un bărbat din China a executat 27 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

  • Un bărbat din estul Chinei a fost achitat şi eliberat din închisoare, după ce a executat 27 de ani de detenţie pentru o crimă pe care nu a comis-o, scrie BBC News.
  • Zhang Yuhuan a fost acuzat în 1993 de uciderea a doi băieţi, iar ulterior a fost torturat de poliţie şi forţat să mărturisească crima pe care nu a comis-o.
  • Procurorii care au redeschis cazul au declarat că mărturisirea lui nu se potriveşte cu datele adunate la locul crimei, iar o instanţă de judecată a decis eliberarea bărbatului.
2727 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din China a executat 27 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Zhang Yuhuan este deţinutul chinez care a executat până acum cea mai lungă perioadă de detenţie pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Dar, marţi, el a fost eliberat din închisoare, iar presa chineză a surprins în imagini momentul în care bărbatul şi-a revăzut mama de 83 de ani şi fosta soţie, care l-au aşteptat ia ieşirea din penitenciar.

Fosta sa soţie, Song Xiaonyu, alături de care bărbatul are doi copii, a divorţat de el în urmă cu 11 ani şi s-a recăsătorit, dar a continuat să-şi ajute fostul soţ în încercarea sa de a fi eliberat.

Avocatul bărbatului a declarat că acesta are dreptul la o despăgubire financiară pentru perioada petrecută după gratii şi că urmează să negocieze cu autorităţile suma exactă.

Problemele lui Zhang Yuhuan au început în octombrie 1993, când au fost descoperite cadavrele a doi băieţi într-un bazin din satul chinez Jinxian. Cei doi erau vecini cu Zhang, iar poliţiştii care anchetau cazul l-au identificat drept suspect şi reţinut.

În ianuarie 1995, o instanţă din Nanchang l-a găsit vinovat pentru dublă crimă şi l-a condamnat la moarte, dar ulterior a schimbat pedeapsa capitală cu închisoarea pe viaţă.

Ulterior s-a dovedit că nu el a comis crimele, dar ucigaşul celor doi băieţi rămâne necunoscut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
crima,
inchisoare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici