Un bărbat din Estonia este blocat de peste 100 de zile pe aeroportul din Filipine. Acesta este liber să se întoarcă acasă FOTO VIDEO

Un tânăr estonian este blocat pe aeroportul din Manila de 109 zile. Nu poate nici să intre în Filipine, nici să se întoarcă în Estonia. Roman Trofimov spune că a dormit pe podea şi pe băncile de metal din aeroport. Abia după 1 aprilie, când a luat legătura cu consulatul estonian, reprezentanţii aeroportului i-au permis să doarmă în sala de aşteptare şi i-au oferit mâncare.

3455 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Estonia este blocat de peste 100 de zile pe aeroportul din Filipine. Acesta este liber să se întoarcă acasă FOTO VIDEO

Un bărbat din Estonia este blocat de peste 100 de zile pe aeroportul din Filipine. FOTO Roman Trofimov/Facebook

UPDATE 19:30 Tânărul „prizonier” pe aeroportul filipinez este liber să plece acasă, după „odiseea” nu tocmai plăcută, de 109 zile în Manila.
 
„Voi merge acasă acum. Cursa mea va ateriza în Tallin pe 8 iulie, la ora 13:20. Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi scris despre povestea mea. Am reuşit”, a scris marţi Romanon Trofimov, pe Facebook, marţi seara
 
                   
 
„Sunt un european din Estonia, ţinut pe aeroportul internaţional din Manila de peste 100 de zile. Am nevoie de ajutor pentru a scăpa de aici”, este strigătul de ajutor al unui bărbat care de circa trei luni este blocat pe aeroportul din Filipine.
 
Bărbatul povesteşte că a ajuns pe aeroportul din Manila pe 20 martie, dar i-a fost refuzată cererea de a fi lăsat să intre în ţară, dar nici să se întoarcă în Estonia. Compania de zbor i-ar fi oprit acestuia paşaportul şi i-a transmis că nu are cum să plece din Filipine din cauza măsurilor de restricţie anti-COVID-19. Acestuia i s-a cerut să aştepte ridicarea carantinei. 
 
                         
 
„Consulatul estonian nu mă poate ajuta. Sunt ţinut în aeroportul Naia, terminalul 1, de mai mult de 100 de zile. Sunt o persoană cu dizabilităţi, starea mea de sănătate se agravează din cauza malnutriţiei, lipsei luminii solare şi a aerului curat. Nu am vreo altă soluţie, decât să fac publică povestea mea”, a scris Trofimov pe pagina sa de Faceboook. 
 
                           
 
 
Marţi, acesta a postat o imagine şi un filmulet cu produsele de igienă personală primite pe aeroport. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici