Un bărbat din SUA a stat la închisoare 22 ani fără a fi vinovat. Cu cât va fi despăgubit

  • Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, a graţiat vineri un bărbat care a fost condamnat în mod greşit pentru crimă de gradul doi în 1995, potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului.
  • Darryl Anthony Howard poate depune acum o cerere de despăgubire pentru anii petrecuţi în închisoare.
2735 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din SUA a stat la închisoare 22 ani fără a fi vinovat. Cu cât va fi despăgubit

Un bărbat din SUA a stat la închisoare 22 ani fără a fi vinovat. Cu cât va fi despăgubit

În Carolina de Nord, persoanele condamnate pe nedrept pentru infracţiuni pot primi până la 50.000 de dolari pe an în care erau în închisoare, dar nu mai mult de 750.000 de dolari.

Amelia Green, avocatul lui Howard, a declarat: „Suntem încântaţi să vedem că statul recunoaşte ceea ce a fost clar tot timpul - Darryl Howard nu ar fi trebuit niciodată să petreacă un moment în închisoare pentru aceste crime îngrozitoare, să nu mai vorbim de peste 22 de ani. Darryl este uşurat că are această recunoaştere oficială a nevinovăţiei sale pe măsură ce avansează la următorul capitol din viaţa sa ".

În 2009, avocatul lui Howard a cerut să se efectueze teste amănunţite pentru a arăta nevinovăţia inculpatului. Abia în 2016, un judecător din Carolina de Nord a decis că noile dovezi ADN arătau că Howard era nevinovat, potrivit CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici