Un beligerant ştie soarta războiul: conflictul din Ucraina se va încheia într-un an

Temutul cecen Ramzan Kadîrov, dispărut de pe scena publică în ultima perioadă, susţine că europenii vor ceda şi vor recunoaşte că acţiunile lor sunt greşite.

8503 afișări
Imaginea articolului Un beligerant ştie soarta războiul: conflictul din Ucraina se va încheia într-un an

Un beligerant ştie soarta războiul: conflictul din Ucraina se va încheia într-un an

Conflictul din Ucraina se va încheia „până la sfârşitul anului”, iar statele europene îşi vor regreta politicile şi vor reveni să coopereze cu Rusia. Este „setinţa” dată de comandantul cecen Ramzan Kadîrov, care până acum a adus o contribuţie foarte importantă trupelor ruse cu trupele sale.

Kadîrov, citat de agenţia rusă RIA Novosti, a vorbit într-un interviu cu ministrul cecen pentru politică naţională şi relaţii externe, Akhmed Dudayev, difuzat pe canalul său Telegram. „Până la sfârşitul anului, operaţiunea specială se va încheia. Statele europene vor recunoaşte că acţiunile lor au fost greşite, Occidentul va îngenunchea şi, ca de obicei, ţările europene vor trebui să coopereze în toate domeniile cu Federaţia Rusă. Nu poate şi nu va fi altfel”, a afirmat comandantul cecen.

Zelenski îl numeşte pe Vasil Maliuk în funcţia de şef al SBU

Preşedintele ucrainean a propus Parlamentului candidatura lui Vasil Maliuk pentru postul de şef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), serviciul de informaţii naţional, scrie agenţia UNIAN. Cererea a fost trimisă oficial astăzi Radei Supreme. În iulie anul trecut, Parlamentul, în urma indicaţiilor lui Zelenski, îl revocase pe şeful SBU Ivan Bakanov.

Odată cu el a dispărut şi procurorul general Irina Venediktova. Kievul explicase mişcarea prin faptul că printre angajaţii ambelor departamente din teritoriile ocupate de ruşi există „un număr semnificativ de trădători”. Preşedintele ucrainean l-a numit apoi pe primul adjunct al şefului SBU, Vasil Maliuk, ca şef interimar al informaţiilor.

Maliuk, scrie Kyiv Independent citând activişti anticorupţie, este considerat apropiat de numărul doi din cabinetul preşedintelui, Oleh Tatarov. Condamnat pentru corupţie în 2020, Tatarov nu a fost niciodată înlăturat şi este considerat acum un simbol al rezistenţei la schimbare în instituţiile ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici