Un călugăr ortodox care a negat existenţa COVID a ajuns în închisoare pentru incitare la sinucidere

  • Părintele Sergiy, care a negat întotdeauna existenţa noului coronavirus şi a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusuluia, fost arestat în decembrie 2020.
  • Cel mai mare conflict dintre un ministru al Justiţiei şi forul suprem al magistraţilor şi procurorilor - CSM- a explodat pur şi simplu în faţa guvernului Cîţu şi escaladează de la o zi la alta, riscând să se transforme într-un balamuc.
2505 afișări
Imaginea articolului Un călugăr ortodox care a negat existenţa COVID a ajuns în închisoare pentru incitare la sinucidere

Un călugăr ortodox care a negat existenţa COVID a ajuns în închisoare pentru incitare la sinucidere

Părintele Sergiy a fost arestat în decembrie 2020, după ce a ţinut predici care îi îndemna pe credincioşi să „moară pentru Rusia”.

El a fost condamnat marţi pentru incitarea la acţiuni sinucigaşe şi încălcarea libertăţii de conştiinţă.

Curtea de la Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani şi jumătate de închisoare.

Părintele Sergiy, care a criticat în mod regulat Kremlinul, a respins acuzaţiile, iar avocaţii săi au spus că vor contesta verdictul.

Bătrânul de 66 de ani a negat întotdeauna existenţa noului coronavirus şi a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusului.

Părintele Sergiy este cunoscut şi pentru că a susţinut în mod fals că vaccinurile împotriva coronavirusului au fost dezvoltate ca parte a unui presupus complot global de a controla oamenii prin microcipuri.

Călugărul şi-a îndemnat adepţii să nu respecte restricţiile de izolare în timp ce s-a baricadat într-o mănăstire de lângă Ekaterinburg cu zeci de susţinători.

El a fost arestat anul trecut la mănăstire, după o operaţiune specială pe timp de noapte a poliţiei şi a forţelor de securitate.

Biserica Ortodoxă Rusă i-a retras părintelui Serghiy rangul de stareţ pentru încălcarea regulilor monahale şi ulterior l-a excomunicat, dar acesta a respins hotărârile şi a ignorat somaţia anchetatorilor de poliţie.

Părintele Serghiy a servit anterior ca ofiţer de poliţie sovietic, dar ulterior a fost condamnat pentru crimă, tâlhărie şi agresiune şi condamnat la 13 ani de închisoare.

S-a alăturat unei şcoli bisericeşti după eliberare şi mai târziu a devenit călugăr, potrivit euronews.com.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici