Un candidat al partidului britanic antiimigraţie UKIP a angajat un bulgar pentru a distribui broşuri

Un candidat al partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, David Little, a angajat un cetăţean bulgar pentru a distribui broşuri alegătorilor, relatează Huffington Post UK.

93 afișări
Imaginea articolului Un candidat al partidului britanic antiimigraţie UKIP a angajat un bulgar pentru a distribui broşuri

Un candidat al partidului britanic antiimigraţie UKIP a angajat un bulgar pentru a distribui broşuri (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Subiectul a fost dezvăluit de consilierul local laburist Peter Wallace, care a afirmat că a avut "o discuţie cu un individ din Bulgaria care era plătit pentru a distribui broşuri pentru UKIP în Dover".

Consilierul din Dover a precizat că a primit o broşură de şase pagini din partea candidatului UKIP David Little, în vederea alegerilor locale. "După ce am primit broşura, am mers la un bărbat şi l-am întrebat dacă el a distribuit-o. A spus că el a adus-o, dar nu vorbea bine engleză" şi a precizat că a fost plătit pentru asta, a declarat Wallace pentru MailOnline. "Este ciudat că era bulgar, pentru că anul trecut UKIP spunea că bulgarii vin şi ne iau locurile de muncă. Dar acum vedem că ei îi angajează", a subliniat Wallace.

"Suntem un partid care nu discriminează. Cred că este fantastic că UKIP angajează oameni şi consolidează economia locală (...). Acel tânăr bulgar a venit aici pentru a-şi face o viaţă mai bună şi a făcut o treabă fantastică pentru noi", a răspuns consilierul local David Little.

În 2014, un poster al UKIP a generat controverse afirmând că 26 de milioane de persoane din Europa caută locuri de muncă în Marea Britanie. Liderul partidului, Nigel Farage, preconiza că 5.000 de români şi bulgari vor veni în ţară săptămânal, timp de câţiva ani, după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Însă potrivit statisticilor Guvernului publicate în august, doar 7.000 de români şi bulgari au venit în Marea Britanie în primele şase luni ale anului trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici