Un celebru pianist şi dirijor rus, acuzat de pedofilie în Tailanda, a fost eliberat pe cauţiune

Un faimos pianist şi dirijor rus acuzat că a violat un băiat în vârstă de 14 ani într-o staţiune din Tailanda a fost eliberat pe cauţiune şi i s-a permis să părăsească ţara pentru a merge în Macedonia la un concert, cu condiţia să revină după 12 zile, relatează The Independent.

87 afișări
Imaginea articolului Un celebru pianist şi dirijor rus, acuzat de pedofilie în Tailanda, a fost eliberat pe cauţiune

Un celebru pianist şi dirijor rus, acuzat de pedofilie în Tailanda, a fost eliberat pe cauţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii tailandezi citaţi de publicaţia britanică spun că Mikhail Pletnev, un muzician care este, printre altele, şi membru în staff-ul de consilieri pe probleme de cultură ai preşedintelui rus şi fost laureat al premiului Grammy pentru aranjamentul orchestral al Cenuşăresei lui Prokofiev, are câteva proprietăţi în staţiunea tailandeză Pattaya. Lui i-a fost permis să plece în Europa după ce a plătit o cauţiune de 9.000 de dolari americani şi după ce a promis că se întoarce pentru a se apăra, el negând vehement acuzaţiile ce i se aduc.

La finalul procesului, Pletnev riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

"Ne aşteptăm să revină, având în vedere că este o persoană celebră şi că susţine că este nevinovat. În plus, din moment ce şi-a angajat o echipă de avocaţi, ne aşteptăm să vină şi să-şi susţină nevinovăţia", a declarat locotenent-colonelul Omsin Sukkankaa, un purtător de cuvânt al poliţiei tailandeze citat de cotidianul britanic.

Muzicianul trebuie să participe, alături de orchestra sa, la un festival de muzică din Ohrid, Macedonia.

Nu toată lumea este însă de acord cu decizia instanţei de a-l elibera pe cauţiune şi de a-i permite să părăsească Tailanda.

"Ne întrebăm de ce judecătorul l-a lăsat să plece, iar întrebarea asta ne macină inima. Sunt câteva întrebări care trebuie să-şi afle răspunsul", a declarat Supagon Noja, reprezentant al Centrului de Protecţie şi Dezvoltare a Copilului, un ONG din Pattaya.

Tailanda şi-a creat o adevărată tradiţie ca destinaţie pentru turismul sexual şi pentru pedofili, pe de-o parte şi din cauza eşecurilor repetate ale autorităţilor de a aplica legile, scrie The Independent. Pattaya, staţiune aflată la 90 de mile de capitala Bangkok, este de zeci de ani faimoasă pentru viaţa de noapte şi prostituţie.

Potrivit poliţiei, Pletnev a fost arestat la începutul săptămânii, pe când lua cina, după ce un tailandez pe nume Traipob Boonmasong, acuzat la rândul lui de viol asupra unui minor şi implicare într-o reţea de prostituţie infantilă, a dat un pont anchetatorilor.

Lcootenent-colonelul Omsin a afirmat că între dovezile împotriva muzicianului, care este proprietar al unui restaurant şi al unui club în Pattaya, se regăseşte şi o declaraţie a unui copil de 14 ani care susţine că a fost violat de două ori de rus în casa lui Traipob. În plus, anchetatorii au găsit fotografii ale lui Pletnev, care locuieşte de 15 ani în Tailanda, în aşa-numite "poziţii compromiţătoare" alături de alţi copii.

Pletnev este membru al board-ului de consilieri pe probleme de cultură al preşedintelui rus şi este laureat al distincţiei "artist al poporului", cel mai înalt titlu destinat artiştilor.

Muzicianul a negat toate acuzaţiile împotriva lui, afirmând că legăturile sale cu Traipob se limitau la a-l plăti pe acesta pentru a avea grijă de proprietăţile sale atunci când el nu se afla în Tailanda. În plus, muzicianul a spus că nu avea cunoştinţă de implicarea lui Traipob în reţeaua de prostituţie infantilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici