Un cercetător american suspectat de implicare în atacurile cu antrax din 2001 s-a sinucis

Un cercetător al administraţiei SUA, care a ajutat la investigarea unei serii de atacuri cu antrax din 2001, a murit, existând informaţii că s-ar fi sinucis, deoarece Departamentul de Justiţie urma să îl pună sub acuzare pentru comiterea atacurilor, relatează Los Angeles Times.

61 afișări
Imaginea articolului Un cercetător american suspectat de implicare în atacurile cu antrax din 2001 s-a sinucis

Un cercetător american suspectat de implicare în atacurile cu antrax din 2001 s-a sinucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei citate, Bruce Ivins (62 de ani) a lucrat în ultimii 18 ani la laboratoarele de cercetare ale administraţiei din Maryland. Los Angeles Times a citat surse apropiate lui Ivins, care sunt la curent cu moartea sa suspectă şi ancheta FBI.

Ivins ar fi fost informat despre inculparea sa înainte de a muri, marţi, după ce a luat o doză mare de calmante.

La scurt timp după atentatele de la 11 septembrie 2001, mai multe organizaţii de presă şi politicieni au primit antrax prin poştă. Atacurile s-au soldat cu moartea a cinci persoane, au afectat serviciul naţional de poştă, au determinat închiderea unei clădiri a Senatului şi au alimentat teama privind noi atentate teroriste.

Considerat un specialist în microbiologie, Ivins a ajutat FBI să analizeze materialele recuperate din unul dintre plicurile contaminate cu antrax, care fusese trimis la biroul unui senator din Washington, adaugă publicaţia citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici