Un cercetător NASA va sta izolat un an în Antarctica. Marile provocări

  • Cercetătorul NASA, Jess Bunchek, va sta timp de un an în Antarctica
  • Va încerca să planteze salată roşie în condiţii similare cu cele din Spaţiu
  • Bunchek va petrece Crăciunul şi Anul Nou în drum spre staţia germană Neumayer III
354 afișări
Imaginea articolului Un cercetător NASA va sta izolat un an în Antarctica. Marile provocări

Un cercetător NASA va sta izolat un an în Antarctica. Marile provocări

Izolarea provocată de pandemie a fost un exerciţiu bun pentru un cercetătorul NASA Jess Bunchek. Ea va petrece un an în Antarctica.

Jess Bunchek a petrecut ultimele luni antrenându-se în Germania pentru un an de izolare. Ea va pleca pe 20 decembrie spre Antarctica, acolo unde va ajunge în luna ianuarie.

Următoarele 12 luni le va petrece la sera Centrului Spaţial German încercând să cultive salată roşie.

Este o provocare pusă la cale de NASA alături de agenţia nemţească pentru a testa cum putem să creştem plante în Spaţiu, iar condiţiile dure din Antarctica sunt similare.

Pentru Bunchek provocarea cea mare va fi să se rupă de lumea exterioară. 

„Va fi o provocare imensă şi legătura cu lumea exterioară. Dacă suntem în emisfera nordică avem conexiune, dar ni s-a spus în timpul întâlnirilor pregătitoare că odată ce am ajuns în emisfera sudică nu mai avem nimic. Va fi dificil”, mărturiseşte cercetătorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici