Un cineast a vrut să devină criminal în serie după scenariul scris chiar de el

Un cineast amator canadian în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă, de un tribunal din oraşul Edmonton, pentru o crimă pe care a comis-o după scenariul unui film de groază pe care l-a scris chiar el.

18 afișări
Imaginea articolului Un cineast a vrut să devină criminal în serie după scenariul scris chiar de el

Un cineast a vrut să devină criminal în serie după scenariul scris chiar de el (Imagine: Mediafax Foto)

La sfârşitul unui proces care a durat patru săptămâni, Mark Twitchell a fost declarat vinovat de crimă, pentru asasinarea, pe 10 octombrie 2008, a lui Johnny Altinger, în vârstă de 38 de ani.

Mark Mitchell a pretins pe un site de întâlnire că este femeie, pentru a-şi atrage victima în garajul unei locuinţe private pe care o închiriase.

Ajuns la locul întâlnirii, Johnny Altinger a fost lovit în cap cu o bară de metal, înjunghiat, iar apoi corpul său a fost dezmembrat cu ajutorul unui cuţit de vânătoare. Asasinul a încercat apoi să ardă membrele victimei, dar, văzând că nu reuşeşte acest lucru, le-a aruncat în sistemul de canalizare al oraşului.

Un text de 30 de pagini, descoperit de poliţia canadiană printre documentele deja şterse din computerul lui Mark Twitchell, descria detaliile acestei crime. Textul era redactat la persoana I singular şi începea astfel: "Aceasta este povestea transformării mele pentru a deveni un criminal în serie".

Anchetatorul principal al cazului, detectivul Bill Clark, este convins de faptul că cineastul amator este foarte periculos: "În opinia mea, el este un criminal psihopat pe care am reuşit să-l eliminăm de pe străzile din Edmonton. În sinea mea şi a tuturor celor care au contribuit la anchetă nu există niciun dubiu - dacă nu era prins, ar fi comis şi alte crime".

Mark Twitchell a atras, cu câteva zile înainte de acea crimă, un alt bărbat în acelaşi tip de cursă, însă acesta a reuşit să fugă.

În apărarea sa, Mark Twitchell a declarat că Johnny Altinger se înfuriase descoperind că a fost păcălit şi că în acel moment au început să se bată. Asasinul susţine că şi-a înjunghiat victima în inimă într-un gest de legitimă apărare.

Juraţii nu au crezut însă această teorie. Apărarea a pledat pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie, însă nu a avut succes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici