Un civil german a fost împuşcat în Kabul. Germania trimite elicoptere militare

  • Un cetăţean german a fost rănit prin împuşcare în timp ce se îndrepta spre Aeroportul din Kabul
  • Germania trimite elicoptere militare la Kabul, pentru facilitarea operaţiunilor de evacuare
11252 afișări
Imaginea articolului Un civil german a fost împuşcat în Kabul. Germania trimite elicoptere militare

Un cetăţean german a fost rănit prin împuşcare în Kabul. Germania trimite elicoptere militare

Un cetăţean german a fost rănit prin împuşcare în drumul spre Aeroportul internaţional din Kabul, anunţă Guvernul de la Berlin, iar armata germană va trimite elicoptere militare în Afganistan pentru facilitarea operaţiunilor de evacuare.
 
Este vorba de un civil care, deşi a fost rănit, a reuşit să ajungă în incinta Aeroportului din Kabul. "Cetăţeanul german primeşte îngrijiri medicale şi nu prezintă risc vital", a declarat Ulrike Demmer, un purtător de cuvânt al Guvernului Germaniei.
 
"Cetăţeanul german va fi repatriat rapid", a subliniat Ulrike Demmer, conform site-ului Web.de.
 
"Situaţia în zona Aeroportului din Kabul este extrem de îngrijorătoare", a transmis, la rândul său, Ambasada Germaniei din Afganistan. Potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, armata germană va trimite elicoptere la Kabul pentru facilitarea operaţiunilor de evacuare. Numeroase ţări occidentale, în principal SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania, efectuează operaţiuni pentru evacuarea din Afganistan a propriilor cetăţeni şi a afganilor care au colaborat cu trupele internaţionale.
 
Mii de afgani s-au adunat de câteva zile în jurul Aeroportului din Kabul în încercarea de a părăsi Afganistanul, în contextul în care numeroase provincii afgane şi zone din Kabul au fost ocupate de insurgenţii talibani, în paralel cu retragerea trupelor occidentale.
 
În oraşul Kabul, în principal în incinta aeroportului, sunt în momentul de faţă 5.200 de militari americani şi 1.000 de militari britanici care facilitează operaţiunile de evacuare. Cel puţin 12 persoane au fost ucise, în ultimele zile în incidente produse în zona Aeroportului din Kabul.
 
În ultimele trei zile, din Afganistan au fost evacuaţi aproximativ 7.000 de cetăţeni străini, în principal americani. Conform agenţiilor guvernamentale americane, peste 10.000 de cetăţeni americani aşteaptă să fie evacuaţi, precum şi 50.000-65.000 de afgani. Preşedintele SUA, Joseph Biden, a dat asigurări că trupele americane vor fi menţinute în Kabul şi după data de 31 august, dacă vor mai fi cetăţeni americani de evacuat din Afganistan. "Dacă vor mai fi americani rămaşi acolo, vom sta până vor fi evacuaţi toţi", a insistat preşedintele SUA. Joseph Biden şi-a atras critici dure pe plan intern şi la nivel internaţional din cauza retragerii în mod brusc a trupelor americane din Afganistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici