Un comandant din Forţele Navale ale SUA va fi înlăturat din funcţie după incidentul din Singapore, în urma căruia o navă americană de război s-a ciocnit cu un petrolier

Marina Statelor Unite va propune înlăturarea din funcţie a comandantului Flotei a 7-a a Forţelor Navale, după ce nava de război USS John S. McCain a intrat, luni, în coliziune cu un petrolier la est de Singapore, au anunţat miercuri oficiali americani citaţi de publicaţia Wall Street Journal.

1401 afișări
Imaginea articolului Un comandant din Forţele Navale ale SUA va fi înlăturat din funcţie după incidentul din Singapore, în urma căruia o navă americană de război s-a ciocnit cu un petrolier

Un comandant din Forţele Navale ale SUA va fi înlăturat din funcţie după incidentul din Singapore când o navă americană de război s-a ciocnit cu un petrolier

Viceamiralul Joseph Aucoin, comandant cu trei stele al Flotei a 7-a a Forţelor Navale, staţionate în Yokosuka, Japonia, va fi înlăturat din funcţie în legătură cu patru incidente care au avut loc începând din luna ianuarie, dintre care două au implicat victime.

Între timp, oficiali americani au anunţat descoperirea unor rămăşiţe umane în cursul operaţiunilor de căutare a membrilor forţelor navale ale SUA dispăruţi după coliziunea unui distrugător american cu un petrolier, în apropiere de portul Singapore.

Luni, distrugătorul USS John S. McCain a intrat în coliziune cu petrolierul Alnic MC la est de Singapore, nava americană fiind grav avariată, patru militari au fost răniţi, iar alţi zece au fost daţi dispăruţi.

În luna iunie, şapte militari americani au murit după ce distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă de transport containere s-au ciocnit în apropiere de Japonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici