Un comisar UE a propus coborârea în bernă a steagurilor ţărilor datornice. Cum au reacţionat mai mulţi eurodeputaţi

Cel puţin 100 de eurodeputaţi vor depune o petiţie la Comisia Europeană în care vor solicita scuze sau chiar demisia comisarului pentru Energie, germanul Günther Oettinger, care propusese coborârea în bernă a steagurilor ţărilor care au datorii.

387 afișări
Imaginea articolului Un comisar UE a propus coborârea în bernă a steagurilor ţărilor datornice. Cum au reacţionat mai mulţi eurodeputaţi

Un comisar UE a propus coborârea în bernă a steagurilor ţărilor datornice. Cum au reacţionat mai mulţi eurodeputaţi

"A propune umilirea statelor îndatorate este împotriva valorilor europene. Comisia trebuie să ia măsuri disciplinare", a declarat unul din cosemnatarii petiţiei, eurodeputatul francez Marc Tarabella.

Scrisoarea cere retractarea declaraţiilor comisarului Gunther Oettinger şi scuze din partea acestuia. "În cazul în care acesta nu se mai simte apt să reprezinte şi să respecte toţi cetăţenii, este necesară demisia", propun eurodeputaţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Tarabella, Emmanuel Foulon, scrisoarea va fi semnată de cel puţin 100 de eurodeputaţi, inclusiv din grupul lui Oettinger, PPE.

"Mă tem că umilirea cetăţenilor greci prin intermediul simbolurilor naţionale nu va fi cea mai bună soluţie pentru relansarea economiei acestei ţări", adaugă Tarabella, întrebându-se care este "următorul pas".

Oettinger susţinuse vineri ideea sancţionării ţărilor care au datorii prin coborârea în bernă a steagurilor acestora de pe clădirile Uniunii Europene.

Comisia Europeană s-a distanţat de aceste declaraţii, subliniind că este o afirmaţie personală a comisarului pentru Energie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici