Un consilier al comandantului suprem al armatei ucrainene, ucis de ziua lui într-o explozie. Dispozitivul exploziv era ascuns printre cadouri

Maiorul Ghenadi Chastiakov, un asistent al comandantului-şef al armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, a fost ucis de un dispozitiv exploziv în locuinţa sa.

1606 afișări
Imaginea articolului Un consilier al comandantului suprem al armatei ucrainene, ucis de ziua lui într-o explozie. Dispozitivul exploziv era ascuns printre cadouri

Valerii Zalujnîi | Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ofiţerul a fost omorât de ziua sa de naştere de explozibilul prezent într-unul dintre cadouri, a scris comandantul suprem al Ucrainei pe canalul său Telegram.

Motivele şi circumstanţele morţii ofiţerului urmează să fie stabilite în cadrul unei anchete, a adăugat el.

Presa a relatat anterior că asistentul lui Zalujnîi, în vârstă de 39 de ani, a murit în urma unei explozii la locuinţa sa din Chaiky, regiunea Kiev. Fiul în vârstă de 13 ani al ofiţerului a fost grav rănit în explozie şi se află la spital, potrivit autorităţilor.

Soţia lui Chastiakov ar fi declarat că grenada care i-a ucis soţul se afla într-o pungă de cadouri cu alcool pe care acesta o adusese acasă, a relatat Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul forţelor de ordine.

"De la începutul invaziei la scară largă, Ghenadi a fost un umăr de încredere pentru mine, dedicându-şi complet viaţa Forţelor Armate ale Ucrainei şi luptei împotriva agresiunii ruse", a declarat Zalujnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici