Un convoi umanitar britanic cu destinaţia Fâşia Gaza, atacat cu pietre în Egipt

Un convoi umanitar britanic, care transporta materiale medicale destinate Fâşiei Gaza şi la bordul căruia se afla un deputat britanic, a fost ţinta unui atac cu pietre duminică la El-Arish, potrivit organizatorilor transportului.

19 afișări
Imaginea articolului Un convoi umanitar britanic cu destinaţia Fâşia Gaza, atacat cu pietre în Egipt

Un convoi umanitar britanic cu destinaţia Fâşia Gaza, atacat cu pietre în Egipt (Imagine: Mediafax Foto)

Un convoi umanitar având la bord ajutoare în valoare de 1,4 milioane de dolari, care plecase în februarie din Londra, a ajuns sâmbătă la El-Arish, oraş situat la circa 40 de kilometri de punctul de trecre din Rafah, între Egipt şi Fâşia Gaza, supus timp de trei săptămâni ofensivei israeliene.

"Este o ruşine absolută", a declarat organizatoarea transportului, Yvonne Ridley. "Curentul electric a fost întrerupt. La adăpostul întunericului, membri ai convoiului au fost atacaţi cu pietre", a adăugat aceasta. "Vandalii au scris cuvinte obscene şi sloganuri anti-Hamas" pe vehiculele convoiului, a precizat aceasta, adăugând că mai multe persoane au fost rănite în timpul incidentelor.

"Sute de membri ai forţelor de ordine sunt la faţa locului şi nu fac nimic", a insistat aceasta.

Un oficial al serviciilor de securitate a explicat că întreruperile de curent electric sunt frecvente în El-Arish, adăugând că în timpul penei, mai mulţi copii au aruncat cu pietre asupra convoilui.

Convoiul, la bordul căruia se află deputatul George Galloway, va pleca spre Rafah luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici