Un copil de trei ani, ucis de armata siriană în timp ce familia sa încerca să fugă în Iordania

Un copil în vârstă de trei ani din Siria, a fost ucis cu focuri de armă de trupele regimului lui Bashar al-Assad, în timp ce încerca să treacă în Iordania împreună cu familia sa, pentru a scăpa de violenţe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului iordanian.

262 afișări
Imaginea articolului Un copil de trei ani, ucis de armata siriană în timp ce familia sa încerca să fugă în Iordania

Un copil de trei ani, ucis de armata siriană în timp ce familia sa încerca să fugă în Iordania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un militar iordanian a fost rănit la rândul său în acest incident, care s-a produs în noaptea de joi spre vineri, a precizat Zayed Hammad, preşedintele asociaţiei islamice de caritate Kitab wal Sunna, care a venit în ajutorul a 50.000 de mii de refugiaţi sirieni în regat.

"Un grup de refugiaţi sirieni a fost ţinta unor tiruri în timp ce încercau să treacă frontierea, ceea ce a provocat moartea copilului", a declarat Samih Maayatah, ministru pentru Informaţii şi purtător de cuvânt al Guvernului.

"Militarii iordanieni au încercat să îi apere pentru a trece frontiera în timp ce armata siriană a deschis focul asupra lor. Armata iordaniană a ripostat şi le-a permis să treacă", a adăugat acesta.

Potrivit lui Hammad, copilul, în vârstă de trei ani, a primit "un glonte în gât şi unul în picior". "El a fost transportat la spitalul din Ramtha, dar murise deja", a adăugat el, precizând că "sergentul (iordanian) Bilal al-Rimuni a fost rănit încercând să salveze copilul".

Această ultimă informaţie a fost însă dezminţită de Maayatah.

Oraşul Ramtha, unde s-au refugiat numeroşi sirieni, este vecin cu regiunea Deraa, unul dintre punctele fierbinţi ale revoltei, din sudul Siriei.

În total, Iordania afirmă că ar fi primit peste 140.000 de refugiaţi sirieni, dintre care 36.000 sunt înregistraţi oficiali la ONU. Regatul, care amenajează noi tabere în vederea primirii refugiaţilor, şi-a întărit recent securitatea de-a lungul frontierei cu Siria, unde peste 19.000 de persoane au murit în 16 luni de revoltă, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici