Un cutremur de cel puţin 7,5 grade a lovit sudul Filipinelor. Au fost emise avertismente de tsunami

Un cutremur de cel puţin 7,5 grade a lovit Mindanao în sudul Filipinelor. Au fost emise ordine de evacuare pentru unele zone ale ţării, din cauza avertismentelor de tsunami. Cutremurele sunt frecvente în Filipine, care se află în „Cercul de foc”, o centură de vulcani care înconjoară Pacificul.

678 afișări
Imaginea articolului Un cutremur de cel puţin 7,5 grade a lovit sudul Filipinelor. Au fost emise avertismente de tsunami

Un cutremur de cel puţin 7,5 grade a lovit Mindanao în sudul Filipinelor, declanşând ordine de evacuare pentru unele zone ale ţării şi pentru coasta de sud-vest a Japoniei, din cauza avertismentelor de valuri de tsunami de 1 metru sau mai mult, scrie Reuters.

Institutul Filipinez de Vulcanologie şi Seismologie (Phivolcs) a declarat, sâmbătă seara, că valurile ar putea lovi Filipine până la miezul nopţii şi ar putea continua ore întregi, deşi nu au existat rapoarte iniţiale de pagube semnificative ale valurilor până la acel moment.

Sistemul de avertizare de tsunami din SUA a arătat iniţial că ar putea exista valuri de până la 3 metri deasupra nivelului obişnuit, de-a lungul unor părţi ale coastei filipineze. Ulterior, a informat că riscul unui tsunami a trecut.

Phivolcs a spus că oamenii care locuiesc în apropierea coastei în provinciile Surigao Del Sur şi Davao Oriental „ar trebui să evacueze imediat”. Cele două provincii sunt în mare parte rurale şi nu sunt dens populate, spre deosebire de alte părţi ale Filipinelor.

„Bărcile aflate deja pe mare în această perioadă ar trebui să rămână în largul mării până la o notificare ulterioară”, anunţa Phivolcs.

Fotografiile postate pe reţelele de socializare de administraţia locală din Hinatuan, care are o populaţie de aproximativ 44.000 de persoane, arată zeci de rezidenţi şi vehicule părăsind zona.

Cutremurele sunt frecvente în Filipine, care se află în „Cercul de foc”, o centură de vulcani care înconjoară Oceanul Pacific, predispusă la activitate seismică.

EMSC a declarat că magnitudinea cutremurului a fost de 7,5 grade la o adâncime de 63 km, în timp ce United States Geographic Survey a stabilit cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade şi o adâncime de 32 km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici