Un decolteu al Angelei Merkel agită campania electorală germană

Un afiş al Uniunii Creştin-Democrate conduse de cancelarul german, prezentând-o pe Angela Merkel şi pe o candidată a formaţiunii în ţinute cu decolteuri largi, a agitat campania electorală, în contextul apropierii alegerilor legislative germane.

54 afișări
Imaginea articolului Un decolteu al Angelei Merkel agită campania electorală germană

Un decolteu al Angelei Merkel agită campania electorală germană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem de oferit mai mult", afirmă sloganul afişului, care o prezintă pe Angela Merkel, în vârstă de 55 de ani, într-o ţinută de seară îndrăzneaţă, care a generat deja multe comentarii în 2008.

Pe acelaşi afiş de campanie, candidata CDU şi fosta dizidentă est-germană Vera Lengsfeld, 57 de ani, oferă un decolteu nu mai puţin generos decât cel al cancelarului, împodobit cu un şir de perle verzi, spre doesebire de cele ale Angelei Merkel, care sunt din sidef.

Vera Lengsfeld a recunoscut pe canalul de televiziune N24 că a imprimat afişele fără a cere avizul prealabil al echipei de campanie a Angelei Merkel, pentru că aceasta "nu l-ar fi putut aproba". Dar a asigurat că liderii formaţiunii vor reacţiona cu "detaşare".

Afişul a fost expus în 750 de exemplare în circumscripţia din Berlin unde Vera Lengsfeld candidează în alegerile din 27 septembrie.

"Mi se pare uimitor că unii reacţionează cu atât de puţin umor. Ne plângem adesea că afişele de campanie sunt prea plictisitoare, dar, deîndată ce facem o schimbare, lumea se agită degeaba", a afirmat ea la postul N24, arătându-se bucuroasă că a atras atenţia.

Ea este mulţumită deoarece circumscripţia în care candidează Lengsfeld este considerată ca şi pierdută de CDU, cartierul respectiv susţinându-i puternic pe Verzi.

Datorită afişului, "17.000 de persoane mi-au vizitat blogul. Dacă măcar o zecime dintre ei s-ar uita şi pe programul meu, aş atinge un rezultat mai bun decât dacă aş merge pe stradă, în mod clasic", a afirmat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici