Un depozit rusesc de muniţie, în apropiere de graniţa cu Ucraina, a luat foc. Un oficial dă vina pe temperaturile ridicate

Un depozit de muniţie din sudul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, a luat foc marţi, al doilea incident de acest fel într-o săptămână, iar un oficial local a declarat că temperaturile ridicate sunt de vină.

1476 afișări
Imaginea articolului Un depozit rusesc de muniţie, în apropiere de graniţa cu Ucraina, a luat foc. Un oficial dă vina pe temperaturile ridicate

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat că oamenii din apropierea satului Timonovo au fost evacuaţi după ce muniţia a început să ardă spontan. Nimeni nu a fost rănit, a spus el într-o declaraţie, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, locuitorii din Timonovo şi Soloti, la 15 km de Ucraina, au fost evacuaţi după ce un depozit de muniţie din apropiere a luat foc. Din comentariile lui Gladkov nu a fost clar dacă incendiul de marţi a avut loc în acelaşi depozit sau printre muniţiile care fuseseră mutate.

În lunile anterioare, Gladkov a acuzat forţele ucrainene pentru o serie de explozii în Belgorod şi în jurul acestuia, care se află la aproximativ 650 km la sud de Moscova.

În general, Kievul evită să revendice responsabilitatea pentru exploziile din teritoriile ocupate de Rusia, sugerând uneori, cu sfială, că de vină ar fi neglijenţa.

"În câteva luni vom afla dacă muniţia rusă poate exploda din cauza frigului", a declarat marţi Ministerul ucrainean al Apărării într-un mesaj pe Twitter.

"Cele cinci cauze principale ale exploziilor bruşte din Rusia sunt: iarna, primăvara, vara, toamna şi fumatul".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici