Un deputat britanic compară atitudinea Israelului cu metodele naziştilor

Un deputat evreu din Marea Britanie a comparat joi ofensiva israeliană din Fâşia Gaza cu acţiunile naziştilor, care i-au ucis bunica în pat şi i-au obligat familia să fugă în Polonia.

18 afișări
Imaginea articolului Un deputat britanic compară atitudinea Israelului cu metodele naziştilor

Deputatul britanic Gerald Kaufman (Imagine: news.bbc.co.uk)

Gerald Kaufman, deputat al Partidului Laburist al premierului Gordon Brown, care este cunoscut pentru declaraţiile sale ostile la adresa Guvernului israelian, a cerut aplicarea unui embargou asupra vânzării de arme Israelului.

"Bunica mea era bolnavă la pat în momentul în care naziştii au ajuns în oraşul ei natal (...) un militar german a ucis-o în pat", a declarat deputatul evreu, în cadrul unei dezbateri din Camera Comunelor despre conflictul care a provocat, în 20 de zile, moartea a peste o mie de persoane.

"Bunica mea nu a murit pentru a servi drept justificare soldaţilor israelieni care omoară bunicile palestinienilor din Fâşia Gaza", a adăugat el.

Afirmaţiile Israelului potrivit cărora numeroase victime palestiniene erau militanţi "este deja un răspuns al naziştilor". "Presupun că evreii care se luptau să supravieţuiască în ghetourile din Varşovia ar fi putut fi calificaţi de nazişti drept militanţi", a menţionat el.

Mişcarea Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, este o organizaţie "nefastă", dar aleasă democratic, a precizat deputatul.

"A venit vremea ca Guvernul nostru să spună clar Guvernului israelian că politica şi conduita adoptate sunt inacceptabile şi să impună un embargou total asupra vânzării de arme către Israel", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici