Un deputat francez cu origini române a insultat-o pe Valerie Trierweiler: Hollande a găsit o femeie, Valerie Rottweiler. Şi acest lucru nu este ceva simpatic pentru câine

Lionnel Luca, un deputat francez de dreapta care are origini române, a generat o polemică în timpul unei reuniuni în sprijinul campaniei prezidenţiale a lui Nicolas Sarkozy, insultându-i pe rivalul său, Francois Hollande, şi pe partenera sa, Valerie Trierweiler, pe care a numit-o "rottweiler".

518 afișări
Imaginea articolului Un deputat francez cu origini române a insultat-o pe Valerie Trierweiler: Hollande a găsit o femeie, Valerie Rottweiler. Şi acest lucru nu este ceva simpatic pentru câine

Francois Hollande şi Valerie Trierweilere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membru al partidului prezidenţial UMP, deputatul a participat marţi seara la o reuniune publică de susţinere a lui Sarkozy, la Saint-Laurent-du-Var, în apropiere de Nisa, în care a vorbit în stilul său caracteristic despre mulţi dintre candidaţii la prezidenţiale, informează Le Figaro, în ediţia electronică. Adesea critic la adresa preşedintelui în exerciţiu, el a ţinut pentru început să-şi afirme sprijinul pentru Sarkozy.

Ulterior, deputatul, obişnuit să facă declaraţii şocante şi în Adunarea Naţională, l-a insultat pe contracandidatul socialist al lui Sarkozy, Francois Hollande, dar şi pe partenera acestuia, jurnalista Valerie Trierweiler. "Hollande a găsit o femeie, Valerie Rottweiler. Şi acest lucru nu este ceva simpatic pentru câine", a declarat Luca.

Parlamentarul a confirmat apoi pentru AFP că aceste afirmaţii îi aparţin şi le-a calificat drept "foarte amuzante". "Şi este adevărat, câinele rottweiler nu cere nimic nimănui, în timp ce ea...", a adăugat acesta.

Echipa de campanie a lui Hollande a denunţat "injuriile abjecte" ale lui Lionnel Luca şi i-a cerut lui Nicolas Sarkozy să le condamne. Francois Hollande însuşi a calificat aceste afirmaţii drept "nedemne".

Purtătoarea de cuvânt a lui Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a condamnat joi seara afirmaţiile lui Luca, apreciind că "misoginismul şi insultele nu pot ţine locul unei argumentaţii politice". Şi Sarkozy a condamnat declaraţiile, în timpul unei emisiuni la postul France 2. "Îmi pare rău dacă a fost rănită", a afirmat preşedintele-candidat, adăugând că ar "detesta să i se întâmple acelaşi lucru Carlei", soţia sa.

Potrivit blogului ziarului online mediapart.fr, Lionnel Luca stăpâneşte cu abilitate limbajul codat care se regăseşte în special la Frontul Naţional (extrema-dreaptă). El a calificat chiar grupul său Dreapta Populară drept "garda de fier a sarkozysmului". Această denumire este o referire la "Garda de Fier" din România, ţară în care Lionnel Luca are origini, precizează mediapart.fr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici