Un deputat ucrainean susţine că o lovitură de stat militară este planificată în Ucraina

O lovitură de stat militară este planificată în Ucraina, a anunţat într-un comunicat biroul de presă al deputatului ucrainean Vadim Kolesnicenko, membru al Partidului Regiunilor, relatează Ukrainian News Agency în pagina electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Un deputat ucrainean susţine că o lovitură de stat militară este planificată în Ucraina

Un deputat ucrainean susţine că o lovitură de stat militară este planificată în Ucraina (Imagine: Mediafax/AFP)

"O lovitură de stat militară este planificată în Ucraina (...), iar pregătirile pentru răsturnarea ordinii constituţionale sunt într-un stadiu activ şi practic", a precizat biroul de presă, citându-l pe Kolesnicenko.

Potrivit aceleiaşi surse, deputaţii blocului Ucraina Noastră - Autoapărarea Populară susţin că preşedintele Victor Iuşcenko va dizolva în orice caz Parlamentul, mai ales dacă este formată o coaliţie parlamentară care contravine intereselor sale.

Potrivit biroului de presă, întâlnirea de la 8 septembrie a preşedintelui Iuşcenko cu generali de armată la Cartierul General al Forţelor Armate şi recenta promovare a câtorva ofiţeri din armată la gradul de general sugerează că există planuri şi înţelegeri pentru provocarea unui conflict între Forţele Armate şi societate, cu scopul obţinerii unor avantaje politice.

"A existat o tentativă în mai anul trecut pentru a instaura pacea şi stabilitatea în Ucraina. În acea perioadă, ei au început să trimită militari la Kiev pentru motive neîntemeiate. Preşedintele a avut nevoie de ei în acel moment pentru a-şi păstra funcţia. În prezent, îi este din nou frică de a pierde puterea", a precizat comunicatul.

Biroul de presă menţionează că Iuşcenko va reuşi cu dificultate să-şi impună ideile din pricina sprijinului pe care îl care în rândul populaţiei.

"Prin săvârşirea acţiunilor anticonstituţionale, el va fi cel mai probabil destituit decât să instaureze un regim prezidenţial", este menţionat în comunicat.

În acest sens, Kolesnicenko i-a sfătuit pe militarii ucrainieni să nu permită să fie atraşi în jocuri politice.

Anterior, Iuşcenko şi-a exprimat încrederea că actuala criză politică din ţară se poate rezolva prin negocieri între forţele politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici