Un dezertor rus locuieşte în pădure, unde se ascunde de mobilizarea lui Putin

Povestea expertului în computere în vârstă de 30 de ani este spusă de BBC.

4295 afișări
Imaginea articolului Un dezertor rus locuieşte în pădure, unde se ascunde de mobilizarea lui Putin

Când Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială, în septembrie anul trecut, lui Adam Kalinin - numele este fictiv - i-a trebuit o săptămână până să decidă că lucrul cel mai utilă este să se mute în pădure.

Un specialist în computere în vârstă de 30 de ani, Kalinin a fost întotdeauna împotriva invaziei Ucrainei. Timp de două săptămâni, a stat într-o celulă pentru că a postat pe peretele blocului său un afiş cu cuvintele „Nu războiului”.

Apoi, când preşedintele Putin a anunţat mobilizarea a 300.000 de oameni pentru a fi trimişi în Ucraina, Kalinin a decis să se ascundă, fără să-şi părăsească ţara.

După cum explică el la BBC, post care l-a contactat, trei lucruri l-au ţinut în Rusia: afecţiunea, constrângerile financiare şi disconfortul de a părăsi zona de confort.

Aşa că şşi-a luat rămas bun de la soţie şi s-a îndreptat spre pădure, unde de patru luni locuieşte într-un cort. „Cu siguranţă, nu este confortabil”, a spus el pentru postul britanic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici