Un echipaj format din trei americani şi un rus a fost lansat din Florida către Staţia Spaţială

  • O rachetă SpaceX, care transportă trei astronauţi americani şi un cosmonaut rus, a decolat din Florida.
  • Nava se îndreaptă către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
  • Capsula care îi transportă a mai fost folosită în misiuni spaţiale.
324 afișări
Imaginea articolului Un echipaj format din trei americani şi un rus a fost lansat din Florida către Staţia Spaţială

Un echipaj format din trei americani şi un rus a fost lansat din Florida către Staţia Spaţială Sursa foto: NASA

O rachetă SpaceX, care transportă trei astronauţi americani şi un cosmonaut rus, a decolat din Florida luni dimineaţa (03:53 GMT luni - 22:53 ora locală), potrivit BBC.

Pe ei îi aşteaptă o misiune de şase luni, spaţiul fiind una dintre puţinele zone în care SUA şi Rusia continuă să coopereze după izbucnirea războiului din Ucraina.

Cei trei bărbaţi şi o femeie se află într-o capsulă folosită în spaţiu de patru ori de firma SpaceX a lui Elon Musk. Pe staţia spaţială, ei plănuiesc să facă diverse experimente despre bolile degenerative.

Staţia Spaţială Internaţională este administrată de agenţiile spaţiale din Canada, Europa, Japonia, SUA şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici