Un elev înarmat a rănit accidental doi colegi, la un liceu din Statele Unite

Un elev înarmat a rănit accidental alţi doi elevi, marţi, într-un liceu de la periferia oraşului Los Angeles, fiind ulterior arestat de forţele de ordine, a anunţat poliţia.

38 afișări
Imaginea articolului Un elev înarmat a rănit accidental doi colegi, la un liceu din Statele Unite

Un elev înarmat a rănit accidental doi colegi, la un liceu din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa locală a vorbit iniţial despre un atac armat la liceul din Gardena, o localitate de la periferia de sud a metropolei californiene, în care trei elevi ar fi fost răniţi.

Dar un purtător de cuvânt al şcolilor publice din Los Angeles a precizat că focurile de armă au fost accidentale şi au rănit doi elevi. "Un elev a adus o armă la liceu, în rucsacul său, şi când şi-a pus rucsacul arma s-a descărcat", a declarat Robert Alaniz.

"Nu ştim exact cum au fost răniţi, dar doi elevi au fost transportaţi la spital", a adăugat el.

Poliţia a precizat la rândul său că rănile au fost cauzate de un singur glonţ, tras accidental. Glonţul a rănit o adolescentă de 15 ani la cap şi un băiat tot de 15 ani la gât.

Accidentul a avut loc la puţin timp după ora locală 10.30 (20.30, ora României), la liceul public Gardena, care are 2.600 de elevi.

Liceul a fost imediat securizat, efective importante de poliţie fiind mobilizate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate de televiziuni.

Cu puţin înainte de ora locală 12.00 (22.00, ora României), postul de televiziune local KTLA a difuzat în direct imagini cu poliţia care scotea toţi elevii dintr-o sală, cu mâinile sus, şi apoi l-a arestat pe unul dintre ei.

Elevul arestat, un adolescent de culoare, a fost întins la sol, încătuşat şi luat de forţele de ordine.

Accidentul intervine în condiţiile în care Statele Unite au fost afectate de un atac armat soldat cu şase morţi şi mai mulţi răniţi, între care şi o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor, la 8 ianuarie, la Tucson, în Arizona. Un atacator a deschis focul atunci în timpul unei reuniuni politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici