Un elev transgender a câştigat un proces de discriminare şi va fi despăgubit cu 300.000 de dolari după ce i s-a interzis folosirea vestiarului băieţilor

  • Cel mai mare district şcolar din statul Minnesota va plăti 300.000 de dolari după soluţionarea unui proces de discriminare.
  • Un fost elev transgender a dat în judecată districtul pentru că i s-a interzis utilizarea vestiarului băieţilor.
  • Procesul a fost soluţionat marţi.
713 afișări
Imaginea articolului 
Un elev transgender a câştigat un proces de discriminare şi va fi despăgubit cu 300.000 de dolari după ce i s-a interzis folosirea vestiarului băieţilor
Cel mai mare district şcolar din statul Minnesota va plăti 300.000 de dolari după soluţionarea unui proces de discriminare care dura de doi ani de zile, notează Bussines Insider.
 
Cartierul şcolar Anoka-Hennepin adoptă, de asemenea, mai multe politici, proceduri şi instruiri modificate după ce un fost elev  transgender a dat în judecată districtul pentru că i s-a interzis utilizarea vestiarului băieţilor. 
 
În calitate de boboc la liceul Coon Rapids în anul şcolar 2015-2016, Nick H. a folosit vestiarul băieţilor la orele de gimnastică şi la antrenamentele de înot, fiind membru al echipei liceului.
 
Dar la jumătatea sezonului competiţional, consiliul şcolar a intervenit şi i-a spus lui Nick că trebuie să folosească un vestiar pentru o singură persoană, potrivit NBC News. De asemenea, i s-a spus că va fi sancţionat dacă va continua să folosească vestiarul băiatului.
 
"Dintr-o dată, era ca şi cum aş fi avut probleme dacă aş fi folosit vestiarul pentru băieţi. M-am revoltat şi am folosit vestiarul obişnuit pentru băieţi şi a doua zi am fost trimis la biroul directorului," a spus elevul.
 
Potrivit avocatului lui Nick, elevul se descurca bine la şcoală înainte de incident, dar a început să fie agresat şi a primit ameninţări, ceea ce i-a provocat „suferinţă emoţională severă,” fiind internat de mai multe ori.
 
Vara următoare, districtul a renovat vestiarul, construind o baie care să ofere mai multă intimitate, dar niciun alt elev nu a fost obligat să folosească zona specială, fapt ce a dus la deschiderea procesului.
 
Nick a dat în judecată districtul şcolar în 2019, iar un judecător din districtul Anoka a respins cererea Anoka-Hennepin de respingere a procesului în acelaşi an, confirmând că districtul l-a discriminat pe Nick cerându-i să folosească un alt vestiar. 
 
Procesul, care a fost soluţionat marţi, impune asigurătorului districtului şcolar să plătească avocaţilor lui Nick 110.000 de dolari, precum şi 190.000 de dolari sub forma unei rente lunare de 1.000 de dolari pe parcursul următorilor 18 ani pentru Nick, acum în vârstă de 20 de ani.
 
"Dacă elevii sunt trataţi diferit, dacă sunt discriminaţi pentru că sunt transgender, acest lucuru nu va fi tolerat, iar districtele şcolare vor fi trase la răspundere," a spus avocatul lui Nick.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici