Un eurodeputat socialist bulgar cere explicaţii CE cu privire la declaraţia comisarului Oettinger despre Bulgaria, România şi Italia

Eurodeputatul socialist bulgar Ivailo Kalfin a interpelat Comisia Europeană (CE) în legătură cu afirmaţia comisarului pentru Energie Gunther Oettinger potrivit căruia Bulgaria este "în mod fundamental neguvernabilă".

295 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat socialist bulgar cere explicaţii CE cu privire la declaraţia comisarului Oettinger despre Bulgaria, România şi Italia

Gunther Oettinger (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Oettinger a subliniat, într-un discrus susţinut marţi la Camera de Comerţ germano-belgiano-luxemburgheză, că numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE) au încetat să mai funcţioneze din punct de vedere politic, sugerând că Bulgaria, România şi Italia au devenit "în mod fundamnetal neguvernabile".

"Având în vedere că CE nu s-a distanţat de declaraţia comisarului european, Ivailo Kalfin, în calitate de parlamentar din Bulgaria, a decis să ceară explicaţii cu privire la motivele din spatele declaraţiei comisarului Oettinger", a anunţat Biroul de presă al parlamentarului socialist bulgar, relatează site-ul Novinite.com.

"Parlamentarul bulgar ar dori, de asemenea, să ştie dacă CE consideră potrivit ca reprezentanţii săi oficiali, indiferent de calitatea pe care o au, să facă asemenea remarci despre ţări care sunt membre UE", se mai arată în comunicat.

Potrivit procedurilor Parlamentului European (PE), Comisia Europeană (CE) este obligată să răspundă interpelărilor în termen de şase săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici