Un eurodeputat spaniol a mimat "un atac energetic ca în România" pentru a i se da cuvântul în PE

Un eurodeputat spaniol din grupul socialiştilor şi democraţilor din PE a mimat un număr de magie la o reuniune prezidată de Adrian Severin, el spunând că a auzit că în România oamenii sunt atacaţi energetic şi că încearcă, prin magie, să primească dreptul de a lua cuvântul.

97 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat spaniol a mimat "un atac energetic ca în România" pentru a i se da cuvântul în PE

Un eurodeputat spaniol a mimat "un atac energetic ca în România" pentru a i se da cuvântul în PE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul s-a petrecut la Parlamentul European, în cadrul reuniunii de coordonare a socialiştilor şi democraţilor europeni pe afaceri externe, prezidată de Adrian Severin în calitate de vicepreşedinte al grupului pe probleme de politică externă, susţin persoane care au luat parte la întâlnire.

Potrivit acestora, eurodeputatul spaniol Miguel Angel Martinez Martinez, care dorea să ia cuvântul, a avut senzaţia că Severin nu l-a observat când a cerut să i se dea dreptul de a vorbi.

Martinez Martinez s-a ridicat de pe scaun, a venit în faţa sălii şi a început să imite gesturile unui magician, mimând că ar avea în mână o baghetă. Eurodeputatul şi-a explicat gestul făcând referire la scandalul din România legat de "flacăra violetă".

El le-a spus colegilor săi că a aflat că în România oamenii sunt atacaţi energetic prin magie şi că încearcă şi el în acest fel să îl convingă pe Adrian Severin să îi dea cuvântul.

Eurodeputaţii au început să râdă, alături de Severin, care avea cravată mov şi care i-a spus lui Martinez Martinez că se simte protejat, după care i-a dat cuvântul. Gestul spaniolului nu a constituit o ofensă, ci o glumă, astfel că nimeni nu s-a simţit jignit, au mai precizat sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici