Un expert mondial celebru, o baroneasă şi un lord, în echipa de avocaţi care investighează infracţiunile din Ucraina

Comunitatea internaţională formează echipa de investigatori în procesul care urmează să fie deschis regimului Putin.

600 afișări
Imaginea articolului Un expert mondial celebru, o baroneasă şi un lord, în echipa de avocaţi care investighează infracţiunile din Ucraina

Un expert mondial celebru, o baroneasă şi un lord, în echipa de avocaţi care investighează infracţiunile din Ucraina

Amal Clooney se numără printre experţii mondiali în drepturile omului care s-au alăturat Grupului de lucru juridic internaţional privind responsabilitatea pentru crimele internaţionale comise în Ucraina, scrie Ukrainska Pravda, citând Biroul Procurorului General al Ucrainei.

„Grupul de lucru juridic va sprijini Kievul să facă dreptate victimelor crimelor internaţionale comise de Rusia în ţara noastră”, subliniază presa ucraineană, citând printre avocaţii care vor face parte din el pe Richard Hermer, Tim Otti, Philippa Webb, Baronesa Helena Kennedy şi pe Lordul Neuberger.

Grupul de lucru va include şi experţi juridici de la Covington & Burling LLP din Statele Unite, conduşi de Nihil Gore, firma franceză Sygna Partners, condusă de Luke Vidal, şi Withers, condus de Emma Lindsay. Toţi - scrie agenţia ucraineană - îşi vor desfăşura munca în mod gratuit.

Johnson: „Judecând regimul Putin după acţiuni, nu după cuvinte”

Cum va fi judecata lui Putin? „Trebuie să judecăm regimul Putin după acţiunile sale, nu după cuvintele sale”, a spus premierul britanic Boris Johnson în dialogul pe care l-a avut astăzi cu liderii Statelor Unite, Franţei, Germaniei şi Italiei, potrivit oficialilor de la Downing Street.

Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi „au convenit asupra necesităţii de a sprijini în continuare poporul ucrainean în lupta sa împotriva barbariei ruse”. Premierul britanic a reamintit „atacurile teribile care au loc în oraşe precum Mariupol, care au suferit deja săptămâni de bombardamente”.

„Putin întoarce cuţitul în rana deschisă a Ucrainei, în încercarea de a forţa ţara şi aliaţii săi să capituleze”, dar „va trebui să fim necruţători în răspunsul nostru”.

În cele din urmă, liderii au discutat despre necesitatea „de a lucra împreună pentru a remodela arhitectura energetică internaţională şi a reduce dependenţa de hidrocarburile ruseşti” şi au convenit că „nu poate exista nicio slăbire a hotărârii occidentale, atâta timp cât oroarea provocată Ucrainei nu va fi terminată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici