Un F-16 israelian s-a prăbuşit la Hebron, iar pilotul, fiul unui celebru astronaut, a murit

Un avion de tip F-16 al Forţelor aeriene israeliene s-a prăbuşit în mod accidental duminică, în apropierea oraşului Hebron, din Cisiordania, iar pilotul, fiul unui cunoscut astronaut, a murit, a anunţat armata.

38 afișări
Imaginea articolului Un F-16 israelian s-a prăbuşit la Hebron, iar pilotul, fiul unui celebru astronaut, a murit

Un avion F-16 israelian s-a prăbuşit la Hebron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un pilot al Forţelor aeriene a fost ucis într-un accident de avion într-o zonă de dealuri la sud de Hebron", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei.

Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată, a adăugat ea, precizând că pilotul, locotenentul Assaf Ramon, efectua un zbor de rutină la bordul avionului de vânătoare cu un singur loc, în cadrul unui antrenament.

O comisie de anchetă a fost înfiinţată şi toate zborurile avioanelor F-16 au fost anulate până la noi ordine.

Importante mijloace de căutare fuseseră lansate în cursul după-amiezii, pentru a găsi epava avionului F-16.

Elicoptere şi avioane, precum şi forţe terestre au fost mobilizate pentru câteva ore.

Assaf Ramon este fiul unui erou naţional din Israel, astronautul Ilan Ramon, primul israelian care a ajuns în spaţiu şi care a avut de asemenea o moarte tragică, în explozia navetei spaţiale Columbia, în 2003.

El obţinuse brevetul de la Forţele aeriene israeliene luna trecută, fiind primul din promoţia sa, şi a primit tresele de pilot din mâna preşedintelui israelian Shimon Peres.

În interviuri acordate după prăbuşirea navetei Columbia, tânărul declarase că spera să ajungă cândva în spaţiu, la fel ca tatăl său.

El era cel mai mare dintre patru copii. Assaf Ramon a fost înaintat duminică în gradul de căpitan cu titlu postum.

Tatăl său Ilan, fiul unei supravieţuitoare a Holocaustului, devenise celebru în Israel pentru că a participat, în 1981, la raidul spectaculos al statului evreu asupra reactorului nuclear irakian de la Osirak.

La 7 iunie 1981, opt avioane israeliene F-16 de fabricaţie americană, care survolau teritorii arabe fără a fi detectate, au distrus acest reactor de fabricaţie franceză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici