Un feribot turc având la bord peste 20 de persoane a fost deturnat de militanţi kurzi

Un feribot turc având la bord aproximativ 20 de persoane a fost deturnat, informează postul CNN - Turk, citat de ziarul Hurriyet. Potrivit CNN-Turk, feribotul local "Kartepe" se îndrepta spre portul Izmit, situat în Marea Marmara, în apropiere de Istanbul.

291 afișări
Imaginea articolului Un feribot turc având la bord peste 20 de persoane a fost deturnat de militanţi kurzi

Un feribot turc având la bord peste 20 de persoane a fost deturnat

Cele patru sau cinci persoane care au deturnat un feribot turc în Marea Marmara susţin că sunt rebeli kurzi, membri ai PKK, anunţă ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim, citat de AFP.

"Credem că sunt patru sau cinci. Nu au formulat revendicări. Ei susţin că fac parte din organizaţia teroristă HPG", comandamentul militar al PKK", a explicat Yildirim.

Ministrul a precizat că 19 pasageri şi patru membri ai echipajului sunt la bordul feribotului "Kartepe", care circula între porturile Izmit şi Gölcük, în Marea Marmara. Feribotul a fost deturnat vineri seara, iar autorităţile turce cred că este posibil ca la bordul navei să fie un dispozitiv exploziv.

Guvernatorul oraşului Izmit, Ibrahim Karaosmanoglu, a declarat pentru postul turc NTV că autorul luării de ostatici susţine că are patru complici la bord şi doreşte să discute cu presa.

Feribotul este supravegheat de nave ale Pazei de Coastă şi se îndreaptă în prezent spre portul vecin Yalova, situat tot în Marea Marmara.

Nava dispune de suficient carburant pentru a parcurge maxim 120 de mile marine (220 de kilometri).

Insula Imrali, unde este închis liderul PKK Abdullah Ocalan, este situată în Marea Marmara, la 120 de kilometri sud-vest de portul Izmit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici